jeszcze o reflektorach soczewkowych MK3 pytanie o jakość
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeszcze o reflektorach soczewkowych MK3 pytanie o jakość
po zakupie tanich zamienników helli z allegro :
które wytrzymały 3 miesiące po czym zaczęły przeciekać
i rok jak odpadł odbłyśnik , nie wspominająć o mocowaniu żarówek..
( TOTALNA TANDEDA NIE KUPOWAĆ )
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
musze teraz zakupić nowe lampy ...
interesują mnie takie soczewkowe reflektory :
i w związku z tym mam pytanie do osób które użytkują je od jakiegoś czasu
czy to nie jest aby jakaś podobna tandeta ?
i jak one świecą ? bo szczerze to nigdy nie widziałem soczewkowych ...
które wytrzymały 3 miesiące po czym zaczęły przeciekać
i rok jak odpadł odbłyśnik , nie wspominająć o mocowaniu żarówek..
( TOTALNA TANDEDA NIE KUPOWAĆ )
musze teraz zakupić nowe lampy ...
interesują mnie takie soczewkowe reflektory :
i w związku z tym mam pytanie do osób które użytkują je od jakiegoś czasu
czy to nie jest aby jakaś podobna tandeta ?
i jak one świecą ? bo szczerze to nigdy nie widziałem soczewkowych ...
dnadna, mam takie lampy sonar i musze Ci powiedzieć, że w tych lampach musisz liczyć się że obudowa- szkło jest plastikowe, po jakimś czasie zaczyna schodzić warstwa tak jakby lakieru ochronnego(bezbarwnego) ze szkła,matowieje, druga sprawa - cały wkład (soczewka) jest dość często krzywo osadzona już w fabryce i przez to świeci gdzie popadnie, trzecia sprawa jest taka, że te lampy jest ciężko ustawić, żeby świeciły w jednym punkcie. Soczewka świeci super o niebo lepiej od innych lamp bez soczewki, a te lampy są dosyć delikatne i trza o nie dbać
tak to prawda ciezko ustawic je zwłaszcza jak sie przekłada od razu korektory elektryczne w miejsce manualnych
ja poradziłem sobie z tym problemem i jest super
do tego przekazniki z FAQ i zadne "HIDY "" czy XENONY " są nie potrzebne!!!
nawet długich nie używam
plastikowy przód lampy narazony jest na wysoką temp wiec nie nalezy zakładc żarówek 100V jak niektórzy to czynia
ja poradziłem sobie z tym problemem i jest super
do tego przekazniki z FAQ i zadne "HIDY "" czy XENONY " są nie potrzebne!!!
nawet długich nie używam
plastikowy przód lampy narazony jest na wysoką temp wiec nie nalezy zakładc żarówek 100V jak niektórzy to czynia
Witam.
Mam takie lampy soczewkowe Sonar od ponad roku. Przejechane w tym czasie prawie 60 kkm.
Zalety:
- dobra geometria swiateł mijania (diagnosta, który mi światła ustawiał stwierdził, że geometria jest "książkowa")
Wady:
- światła drogowe świeca za nisko. Obie lampy mają tak samo. Nie można tego wyregulować.
- konektory przewodów połączniowych są zrobione z miękkiego materiału. co chwile musiałem je doginać, żeby "łączyło". Skończyło się wymianą wszystkich konektorów.
- dostęp do żarówek utrudniony. Może dlatego, że nie mam chińskich małych rączek. W każdym razie przy regulacji elektrycznej lamp - żeby wymienic "postojówke", to trzeba wyciągnąc lampe, bo gniazdo żarówki jest pod silniczkiem.
Podsumowując: tanie chińskie g.... Drugi raz bym nie kupił...
Mam takie lampy soczewkowe Sonar od ponad roku. Przejechane w tym czasie prawie 60 kkm.
Zalety:
- dobra geometria swiateł mijania (diagnosta, który mi światła ustawiał stwierdził, że geometria jest "książkowa")
Wady:
- światła drogowe świeca za nisko. Obie lampy mają tak samo. Nie można tego wyregulować.
- konektory przewodów połączniowych są zrobione z miękkiego materiału. co chwile musiałem je doginać, żeby "łączyło". Skończyło się wymianą wszystkich konektorów.
- dostęp do żarówek utrudniony. Może dlatego, że nie mam chińskich małych rączek. W każdym razie przy regulacji elektrycznej lamp - żeby wymienic "postojówke", to trzeba wyciągnąc lampe, bo gniazdo żarówki jest pod silniczkiem.
Podsumowując: tanie chińskie g.... Drugi raz bym nie kupił...
użyj sobie pasty lekko ściernej np. Tempo, badz tez duzo tańszej pasty Automax, która jest dość dobra i bardzo tania.Matti1 pisze:No i właśnie jak to dziadostwo spolerować ? nie dość że zmatowiały to jakby mikro pęknięcia sie porobiły
Ale wygląda ładnie jak jest w miarę nowaraf2234 pisze:Podsumowując: tanie chińskie g.... Drugi raz bym nie kupił...
- tomek507
- Mały gagatek
- Kontakt:
In.pro tez tandeta? podobno hella to patronuje czy jakos tak.
Ja ost zakupiłem takie in.pro
Narazie nic wiele nie moge powiedziec tylko ze paruja w wilgotne dni, ale swieca br ładnie.
Ja ost zakupiłem takie in.pro
Narazie nic wiele nie moge powiedziec tylko ze paruja w wilgotne dni, ale swieca br ładnie.
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 09:52 przez tomek507, łącznie zmieniany 1 raz.
- Co wy właściwie robicie tam u was?
- Grillujemy i pijemy wódke
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- Grillujemy i pijemy wódke
- A w zimie?
- Nie grillujemy