Brak grzania bocznych lusterek i przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak grzania bocznych lusterek i przedniej szyby
Witam posiadam golfa IV 1,9 tdi rok 2000 gdzie mam grzanie bocznych lusterek ( zauważyłem dochodzące kabelki do nich tak myslę )a nie mam, teraz na mrozie zauważyłem że jest lipa , czy w zwiąsku jeszcze z tym grzaniem to i przednia szyba też powinna grzać po właćzeniu przycisku grzania ,jak tylnia - bo tył chodzi ,a przód mi strasznie zachodzi szronem nie wiem co się dzieje raczej tak nie powinno być by najmniej w takim już roczniku tak myśle ( czy to siedzi na jakimś bezpieczniku ale czemu w takim razie tył grzeje a przód nie ) proszę o poradę co mam robić POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2009 22:15 przez sados7, łącznie zmieniany 2 razy.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na pewno jest na bezpieczniku , a kable idace do lusterek to czasem nie sama ich regulacja ? czesto gesto styki od ogrzewania w lusterkach lubia sie odlamywac ale pierwsze co to sprawdzic trzeba czy bezpieczniki ok i czy dochodzi zasilanie na miejsce , jesli tak to wina w samych lusterkach (np pekniete styki itp)sados7 pisze:czy to siedzi na jakimś bezpieczniku
w mk4 przednia szyba nie ma ogrzewania
co do lusterek to wyjmij wkłady i sprawdz czy nie są poprzepalane maty grzewcze wg tej instr:
http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... &Itemid=11
co do lusterek to wyjmij wkłady i sprawdz czy nie są poprzepalane maty grzewcze wg tej instr:
http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... &Itemid=11
u mnie aby dostac sie do wkladow wystarczylo zdjac oslone z lusterka, jest na zatrzaskach i ladnie zeszla z obydwu stron. Wyjmowanie wkladu wg. podanej w linku instrukcji w wiekszosci przypadkow konczy sie ich peknieciem niestety (przerabialem to w poprzednim aucie)
jak zdejmiesz oslone z lusterka to potem tez latwo wyjac wklad, nie ryzykujac jego uszkodzeniem.
jak zdejmiesz oslone z lusterka to potem tez latwo wyjac wklad, nie ryzykujac jego uszkodzeniem.
a gdzie konkretnie w aucie włącza się grzanie bocznych lusterek to nie jest ten przycisk co do tylniej szybki ( tylko to może jest w gałuce co do regulacji ich jak ją mam ustawić regulacja działa na obie strony w tej chwili mam ustawione pokrętło pośrodku, a moja przednia szyba mam na około takie czarne kropeczki jak by do grzania ) ????
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2009 11:00 przez sados7, łącznie zmieniany 1 raz.
w MKIV ogrzewanie lusterek wlaczasz przelacznikiem regulacji, jesli masz dodatkowa pozycje "grzanie" ale... musisz tez wlaczyc ogrzewanie tylnej szyby zeby zadzialalo... TTTM....
u mnie nie ma tego na galce regulacji ale sa lusterka grzane ori i grzeja jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby.... wiec masz dwie opcje mozliwe...
u mnie nie ma tego na galce regulacji ale sa lusterka grzane ori i grzeja jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby.... wiec masz dwie opcje mozliwe...
co do lusterek to wyjmij wkłady i sprawdz czy nie są poprzep
Witam wymieniłem wkład ale zapomniałem jaka kolejnosc była podłaczenia kabelków który na którym styku w macie czy to ma jakieś znaczenie w tym przypadku czy nie
zużycie - jeżeli np: ogrzewałeś szybe tylną to i grzały Ci sie lusterka nawet jeżeli nie było takiej potrzeby - prąd i guma i po jakimś czasie niestety sie to niszczy a jak czasami zapomniałeś wyłączyć grzania to non stop się tam gotowało - w noszych autach jest funkcja automatycznego wyłączania grzania po kilku/kilkunastu minutachsados7 pisze:a co mogło być przyczyna spalenia mi maty grzewczej az się zdeformował w niektórych miejscach czarny plastik to którego jest przylepiona mata
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2009 14:53 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
w noszych autach jest funkcja automatycznego wyłączania grza
Jak mam uaktywnić tę funkcję czy coś muszę o niej wiedzieć jak ona działa