A więc nie znalazłem na forum takiego problemu jak mam.
Mój problem polega na tym,że silnik szyby pracuje bardzo dobrze tzn. linka ciągnie się w dół lub w górę a szyba stoi w miejscu tak jakby szyba nie była zamocowana do linki która ją ciągnie.Rozebrałem już tapicerkę i nie umiem znaleźć co się stało.Nie mam też żadnego schematu jak jest zbudowany i złożony mechanizm szyby tylnej lewej elektrycznej.
Szyba tylna lewa elektryczna sie nie podnosi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyba tylna lewa elektryczna sie nie podnosi
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 23:09 przez daniel026, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na lince jest zaciśnięty zaczep metalowy, i ma siedzieć w swoim gnieździe w uchwycie szyby. Zaczep mógł się obluzować i przesuwa na lince, albo gniazdo w uchwycie szyby które jest częściowo plastykowe mogło się połamać. Zależnie od tego co się zepsuło można próbować naprawić bez wyjmowania mechanizmu z drzwi, ale raczej tak sie nie uda. Więc najlepiej od razu wyjmmij cały mechanizm, a szybę tymczasowo przyklej od góry taśmą klejącą. Jak wyjmiesz to zobaczysz, budowa tylnego mechanizmu jest prościutka bo jest tylko jedna prowadnica.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.