Zapewne większość z posiadaczy samochodu VW GOLF 1 ma lub miało poniszczoną (obdarcia, dziury itp.) podsufitkę, jak sobie z tym poradziliście. Ja w mojej wersji mam nieszczęsną białą podsufitkę i nie dość że się brudzi to jeszcze jest w strasznym stanie. Co polecacie zrobić w takim wypadku? Czy zakłady tapicerskie wykonują takie podsufitki, jeżeli ktoś ten problem miał niech się pochwali
"Podsufitka" w VW GOLF 1
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
"Podsufitka" w VW GOLF 1
Witam,
Zapewne większość z posiadaczy samochodu VW GOLF 1 ma lub miało poniszczoną (obdarcia, dziury itp.) podsufitkę, jak sobie z tym poradziliście. Ja w mojej wersji mam nieszczęsną białą podsufitkę i nie dość że się brudzi to jeszcze jest w strasznym stanie. Co polecacie zrobić w takim wypadku? Czy zakłady tapicerskie wykonują takie podsufitki, jeżeli ktoś ten problem miał niech się pochwali
. Mile widziane wszelkie sugestie i porady. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Mój kolega robił coś takiego w Audi 80 (kanciak). Przykleił cienki biały matowy skaj na podłożu z 3-4 mm gąbki na klej natryskiwany z pistoletu (skaj i pistolet z zakładu pracy
). Klej po przeschnięciu (pryskał pod sufit i na gąbkę) bardzo dobrze łapie tylko nie wolno skajki przyciskać punktowo bo widać fale. On to robił za pomocą dość szerokiej szpachelki. Efekt bardzo dobry.