Co to moze byc??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co to moze byc??
Witam wszytskich na forum Mój brat ma problem z Golfem III 1.8 benzyna problem jest taki ze na korku wlewu oleju zrobiła sie biała mazzz(osad) tak samo na weżu ktory wychodzi z pokrywy i na bagnecie...Czy moje przypuszczenia sa dobre ze to uszczelka pod głowica?? badz peknieta głowica??
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
przeczyscic waz laczacy pokrywe zaworow z przepustnica, moze nawet wymienic olej na jakis lepszypako872 pisze:temperatura silnika 110 stopni praktycznie cały czas?? to co powinien zrobic jezeli nie ubywa płyny a jest ta masc?? jezdzic dalej czy cos z tym zrobic??
sprawdz ten czujnik od temperatury lub termostat bo temp 110 nie jest normalna przy takich temp otoczenia
-
piotreksm
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
ale jak na bagnecie jest też taka maż to prędzej będzie uszczelka bądż pęknięta głowica , bo jakby silnik był by nie dogrzany to maż by była na korku wlewu oleju i na odmie a nie na bagnecie
Zapraszam do oceny golf C na GTI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=148605
auto buduje sie z pasją !!!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=148605
auto buduje sie z pasją !!!
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
bedzie tez na bagnecie i moze nawet w przepustnicy
z checia bym ci pokazal zdjecia mojego NZta jak sie ten majonez zbierze, czasami nawet jak przymarznie to nie idzie bagnetu wyciagnac
jezeli byla by walnieta uszczelka pod glowica to ubywaloby plynu i wzrastaby poziom oleju
przy peknietej glowicy ubywalby plyn i lecialaby para z wydechu
sprawdz cisnienie na tlokach to bedziesz mial pewnosc
z checia bym ci pokazal zdjecia mojego NZta jak sie ten majonez zbierze, czasami nawet jak przymarznie to nie idzie bagnetu wyciagnac
jezeli byla by walnieta uszczelka pod glowica to ubywaloby plynu i wzrastaby poziom oleju
przy peknietej glowicy ubywalby plyn i lecialaby para z wydechu
sprawdz cisnienie na tlokach to bedziesz mial pewnosc