Kontrolki oleju i płynu chłodnicy POMOCY !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolki oleju i płynu chłodnicy POMOCY !!!
Witam i pozdrawiam wszystkich VW-maniaków.
Stałem sie szczesliwym posiadaczem VW POLO 92' FOX coupe silnik 1.3 gaznik.
Mam mały problem mam nadzieje tzn. gdy po dłuższym postoju zapale silnik to swiecą mi sie kontrolki oleju i płynu chłodnicy.
Po około max 30 minutach gasną.
Po wyłaczeniu silnika i zapaleniu tylko kontrolek,kontrolka oleju i plynu razem zamruga 2-3 razy a potem mruga tylko kontrolka oleju.
Po odpaleniu nie mruga nic.
Czy ktoś wie z czym to jest związane ??
Kolejne pytanie czy silnik u was sie tez tak szybko nagrzewa tzn po około 5 minutach na postoju mam ok 100-110 a jak jezdze to mam ciagle 90.
Kolejne pytanie troche z innej beczki.
Czy moge bez problemów przełożyć zegar z obrotomierzem z wersji GT czy bede musiał cos grzebac?
Licze na szybka i rozwiązującą odpowiedz.
Pozdrawiam
Stałem sie szczesliwym posiadaczem VW POLO 92' FOX coupe silnik 1.3 gaznik.
Mam mały problem mam nadzieje tzn. gdy po dłuższym postoju zapale silnik to swiecą mi sie kontrolki oleju i płynu chłodnicy.
Po około max 30 minutach gasną.
Po wyłaczeniu silnika i zapaleniu tylko kontrolek,kontrolka oleju i plynu razem zamruga 2-3 razy a potem mruga tylko kontrolka oleju.
Po odpaleniu nie mruga nic.
Czy ktoś wie z czym to jest związane ??
Kolejne pytanie czy silnik u was sie tez tak szybko nagrzewa tzn po około 5 minutach na postoju mam ok 100-110 a jak jezdze to mam ciagle 90.
Kolejne pytanie troche z innej beczki.
Czy moge bez problemów przełożyć zegar z obrotomierzem z wersji GT czy bede musiał cos grzebac?
Licze na szybka i rozwiązującą odpowiedz.
Pozdrawiam
kontrolka oleju powinna gasnąc natychmiast jak silnik zaczyna pracować , kontrolka płynu może kilka razy mrugnąc i powinna sama zgasnąc nawet jak silnik nie zostanie uruchomiony , więc albo nie masz ciśnienia oleju , albo ten co Ci auto sprzedał , ładnie namieszał w instalacji , silnik nie ma prawa uzyskiwać 110 stopni czy jedziesz czy stoisz , na to masz termostat , wyłącznik termiczny w chłodnicy i wentylator , a wentylator Ci sie w ogóle włącza
jeżeli wskaźnik temperatury pokazuje normalnie, a kontrolka miga - może to być padnięty któryś z lutów w zegarach. Wiatrak powinien włączać się przy 95 stopniach więc podejrzewał bym to samo co miś fazi, termostat blokuje przepływ gorącej wody przez chłodnicę i efekt jest jak sam widzisz.
Co do zegarów śmiało możesz zakładać. Do benzyniaków zakładasz i działa bez przeróbek. Jeśli kupisz zegary z innym mnożnikiem na prędkościomierzu - wystarczy przełożyć zegary i zamontować stary prędkościomierz (to tylko 4 śruby).
Co do zegarów śmiało możesz zakładać. Do benzyniaków zakładasz i działa bez przeróbek. Jeśli kupisz zegary z innym mnożnikiem na prędkościomierzu - wystarczy przełożyć zegary i zamontować stary prędkościomierz (to tylko 4 śruby).
troche brudny
wiem ze 2 są koło filtra powietrza z tyłu głowicy.
potem jakieś 2 widoczne przy rurach do chłodnicy.wiecej nie wiem
tam są cyferki wiec piszcie co dana cyferka -jaki czujnik do czego
Silnik
[ Dodano: 12 Mar 2009 20:37 ]
Z innej beczki mogą byc zegary z golfa 2 z obrotomierzem czy nie da sie ich podłączyc bez kombinacji ??
wiem ze 2 są koło filtra powietrza z tyłu głowicy.
potem jakieś 2 widoczne przy rurach do chłodnicy.wiecej nie wiem
tam są cyferki wiec piszcie co dana cyferka -jaki czujnik do czego
Silnik
[ Dodano: 12 Mar 2009 20:37 ]
Z innej beczki mogą byc zegary z golfa 2 z obrotomierzem czy nie da sie ich podłączyc bez kombinacji ??
Ostatnio zmieniony ndz mar 08, 2009 11:22 przez Jaro2k, łącznie zmieniany 3 razy.