Witam wszystkich.
Mam pewien denerwujący czasami problem.
Mianowicie moje auto casami samo przyspiesza,juz pisze o co chodzi.
Gdy jeżdże normalnie to wszystko jest ok.
Ale przykład.
Widze zielone światło,redukuje bieg i troche przyspieszam (obroty ok 3 tys.),robi się żółte i widze że jednak nie zdąże więc puszczam noge z gazu ,pedał odchodzi mi razem ze stopą ale po pół sekundzie sam mi się wciska do połowy i tak przez ok. 3 sek.W szczegulności na ciepłym silniku, na zimnym mi się jeszcze nie zdarzyło
Denerwuje mnie to czasami bo ja chce zwolnić a auto jedzie dalej.
Czy wiecie może co jest tego przyczyną.
Mam golfa 3 96 rok 1,8 ADZ 90 KM benzyna i gaz
Problem jest i na benzynie i na gazie.
Obroty na luzie rzadko mi skaczą,czasani wskoczy mi na 1200 obr. na min. (ale to tylko po ostrzejszej jeździe) ale po przejechaniu 200 m wraca do normy.
Silnik ogólnie chodzi równomiernie i nie mam problemów ani z jego dynamiką ani z odpalaniem.
Jeżeli ktoś już się z tym spotkał to prosze o pomoc bo nie wiem za co się zabrać.
Z góry dzięki.
pozdr.
Auto czasami samo przyspiesza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Auto czasami samo przyspiesza
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2009 14:12 przez ganzer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nieprawidłowo działa silnik krokowy ustawiający przepustnicę. A z jakiej przyczny trudno powiedzieć, sam moze być uszkodzony, albo otrzymywac nieprawidłowe polecenia od sterownika silnika. Można na początek zainterresować się stanem podstawy pod wtryskiem czy nie ma dziury (prysnąć palnym dezodorantemna próbę), potem podłączyc auto pod VAG
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2009 14:28 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sorki ale nie miałem za bardzo jak.
Nie miałem dostępu do netu bo w chacie mi dopiero teraz założyli.
Odnośnie silniczka krokowego to odebrałem autko z warsztatu, gdzie wskazałem mechanikowi iż to może być przyczyną.
Sprawdził go i przeczyścił mi cały mechanizm wtryskowy i dolotowy.Ale nie znalazł jakichś uchybień.
Było to jakiś tydzień temu.Miałem nadzieje to sprawdzić ale zepsuł mi się rozrusznik i znów byłem bez auta.
Myśle że niedługo odbiore i jak bedę jeździł to będę patrzył czy mi sie to powtarza.
Jeżeli tak to pojade na komputer i zobacze.
Dzięki za porade i przepraszam że tak długo nie dawałem znać.
Nie miałem dostępu do netu bo w chacie mi dopiero teraz założyli.
Odnośnie silniczka krokowego to odebrałem autko z warsztatu, gdzie wskazałem mechanikowi iż to może być przyczyną.
Sprawdził go i przeczyścił mi cały mechanizm wtryskowy i dolotowy.Ale nie znalazł jakichś uchybień.
Było to jakiś tydzień temu.Miałem nadzieje to sprawdzić ale zepsuł mi się rozrusznik i znów byłem bez auta.
Myśle że niedługo odbiore i jak bedę jeździł to będę patrzył czy mi sie to powtarza.
Jeżeli tak to pojade na komputer i zobacze.
Dzięki za porade i przepraszam że tak długo nie dawałem znać.