zerwany pasek rozrządu 1.4 AXP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zerwany pasek rozrządu 1.4 AXP
Witam, okazalo sie, ze zerwalem pasek rozrzadu. Mam silnik 1.4 16V AXP. Mam pytanie czy jest to silnik bezkolizyjny, czy po zerwaniu pasek po prostu wypada bez zadnych szkod dla silnika, czy jednak krzywi zawory? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
-
- Ma gadane
Latwo powiedziecpawel szymczak pisze:nie martw sie
Najgorsze, ze nie chce po prostu przeplacic, bo mi w warsztacie powiedzieli,ze musza zajrzec pod glowice i wtedy okresla czy pokrzywilo zawory i ile ich trzeba wymienic. A wiadomo, ze za to nawet jak sie okaze, ze beda proste zawory to policza ostro. A jesli, jest bezkolizyjny to tylko koszt zmiany rozrzadu i koniec. Ma moze ktos jakas ksiazke napraw czy cos gdzie to bedzie opisane, albo po prostu zna sie na tyle, ze na 100% okresli, ze jest bezkolizyjny.
-
- Mały gagatek
Mi w zeszłym roku szczelił napinacz tzn. wyrwało go z silnika oczywiście jest to to samo co zerwany pasek.
Była konieczna wymiana wszystkich zaworów, paska ,rolek, napinacza, oleju i co z tym idzie uszczelki pod głowicą.
Kosztowało mnie to 1.600zł. z robocizną.
Ciekaw jestem jak się to skończyło u ciebie-chodzi mi o naprawę.
Była konieczna wymiana wszystkich zaworów, paska ,rolek, napinacza, oleju i co z tym idzie uszczelki pod głowicą.
Kosztowało mnie to 1.600zł. z robocizną.
Ciekaw jestem jak się to skończyło u ciebie-chodzi mi o naprawę.