Przesuniety rozrzad
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przesuniety rozrzad
Witam, mam problem, pokazalo mi na komputerze blad: czujnik polozenia walu. samochod od tego czasu nie odpala, probowalem go odpalic, krecil ale nic nie zapalal. Pojechalem na warsztat, na warsztacie stwierdzili, ze przesunal sie rozrzad. Mam pytanie: Co za tym idzie? co bedzie trzeba z wymienic, co dalej zrobic a czego nie robic, zeby nie pogorszyc sytuacji, jakie beda to koszty naprawy w optymistycznej sytuacji i w pesymistycznej. Golf 4 1.4 16V 2001 silnik AXP. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Raczej nie bo w tak słabym silniku ciężko jest rozrząd przestawić. Jedź do kogoś innego, według mnie to ktoś cię chce na kasę naciągnąć.radox pisze:O dokladnie cos mowili, ze pasek przeskoczyl. Ale podobno gdziesz patrzyli Ci mechanicy i cos tam jest poprzesuwane w silniku. Mozliwe??roman58 pisze:.To wygląda jakby pasek przeskoczył.
A jak to pasek przeskoczyl to co dalej z tym?
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 23:12 przez radox, łącznie zmieniany 1 raz.
Kreci teraz tak jakby mial troche mniej sily.roman58 pisze:Bo jak jest przestawiony to nie ma ciśnienia i będzie lżej kręcił
nie wiem jaki to mialby byc dzwiek, ale zadnego stukania raczej nie ma, jest tak jak napisalem wyzej jakby troche mial mniej sily rozrusznik przy kreceniu.A słyszysz stukanie zaworów o tłoki jak kręcisz rozrusznikiem ?
I jeszcze jedno, zadnego huku, ani trzasku nie bylo przy zgasnieciu silnika.