mk4 silnik 1.4 16v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk4 silnik 1.4 16v
po podłączeniu pod komputer wykazał błąd czujnika obrotów silnika po wykasowaniu błąd powracał wymieniłem czujnik nic nie pomogło mechanik stwierdził ze musze jezdzić max do 4000obr/min to błąd nie będzie się pojawiał i faktycznie do 4000 błędu nie było powyżej błąd powracał ale jak odpalał ciężko tak odpala na forach wyczytałem ze może to być również błąd czujnika temp. silnika wymieniłem nic nie pomaga oczywiście świece wszystkie filtry tez wymieniłem proszę pomóżcie ręce już mi opadają pozdrawiam i z góry dziękuje hadi
hadi
-
- Forum Master
- Kontakt:
jaki to motor? mogl ci sie rozżad lekko przestawic jezeli to jest 16V , i dlatego "wpada" zaplon ciezko pali bo za pozo sie zaworki otwieraja.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- Bajer
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kolego w glowicy masz drugi czujnik polożenia i obrotów - ale walka rozrządu. Troszke malo informacji podaleś żeby cos więcej powiedzieć. Albo podaj więcej info. "kod blędu jaki vag pokazuje, albo na chybil/trafil wymień ten czujnik.
koszt czujnika w ASO ok.150 zl
jak podasz więcej danych auta to skataloguje Ci ten czujnik i podam dokladną cene
koszt czujnika w ASO ok.150 zl
jak podasz więcej danych auta to skataloguje Ci ten czujnik i podam dokladną cene
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 02:19 przez Bajer, łącznie zmieniany 1 raz.
witam sorki ze tak póżno odpisuje ale dopiero dzisiaj doszedłem do ładu z tym silnikiem wyczysciłem odme strasznie zawalona następnie wyczyściłem przepustnice osad jak smoła trudny do usunięcia ale przełomem była wymiana pasków rozrządu okazało się ze górne duże koło miało luz na klinie i to dosyć duży trzeba było załorzyć nowe po złorzeniu odpala za każdym razem tak więc dziękuje za pomoc i pozdrawiam
hadi