sarpniecie przy 35km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kurcze blaszka ja tez ostatnio mam taki sam problem tylko w silniku wysokoprężnym najczęsciej pojawia sie przy hamowaniu wlasnie przy malutkich prędkościach sie ukazuje szarpanie albo jak ja to okreslam drganie takie dziwne i co siekawe nie zawsze wystepuje sporadyczne ale ostatnio jak wracalem z pracy dosc mocno zaczelo drgac i takjak kolega mowi... i oco tu chodzi ??
niemieckie maszyny mi imponują!
Sprawdź sobie na naklejce w bagażniku lub książce serwisowej jaki masz kod skrzyni biegów, bo ciekawi mnie to.cysiek89 pisze:a tego to juz nie wiem.
Jak masz auto z Niemiec to poszukaj przy Getriebe,
Kody skrzyni, które pasują do tego silnika:
automatyczna :FDH,DTB,ECT,ERQ,ESB,ESE,ESJ,
manualna: DUU,DNZ,DUV,DLP
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 15:23 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem jak jest ze skrzyniami w diesel'ach, te wadliwe na nitach były w benzynowych silnikach 1.4 i 1.6 podobno do 2001 roku.
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2009 23:16 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Jazz_Blue pisze:Sprawdź sobie na naklejce w bagażniku lub książce serwisowej jaki masz kod skrzyni biegów, bo ciekawi mnie to.cysiek89 pisze:a tego to juz nie wiem.
Jak masz auto z Niemiec to poszukaj przy Getriebe,
Kody skrzyni, które pasują do tego silnika:
automatyczna :FDH,DTB,ECT,ERQ,ESB,ESE,ESJ,
manuala: DUU,DNZ,DUV,DLP
sprawdzilem na naklejce i ma skrzynie DUU
a wydatek to 900zł jesli oddam stara gosc za Kielcami robi bo wmoich okolicach chca po 1800-2000zł za skrzynie
Lubie dopierdolić w pedał :)