problem z elektryczna szybą w MkIV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
problem z elektryczna szybą w MkIV
przekopałem forum ale nie znalazłem dokładnie takiego samego objawu jak u mnie. w dzisiajszy mroźny dzień próbowałem otworzyć szybę od strony pasażera ale była przymarźnięta. nacisnąłem delikatnie i nic, potem drugi raz i nic i nie wiem co mnie podkusiło żeby próbować trzeci raz... nacisnąłem na przycisk i usłyszałem sam silniczek. postaram się dokładniej
naciskając na przycisk w celu opuszczenia szyba lekko sie opuszcza (dosłownie parę milimetrów) po czym słychać jak pracuje tylko silniczek i zatrzymuje się tak jakby szyba miała dojechac do konca. jak chce zamknąć szybe to silnik znowy kreci na pusto (bo szyba wcale nie jest opuszczona) i na samym koncu domyka szybe o te pare mm co opuscil. czytalem ze jest tam jakis plastik na lince ale nie wiem czy to jest powod bo szyba drga tylko ze bardzo nieznacznie. moze dlatego ze jest zamarznieta u gory w uszczelce? jezeli juz ktos sie spotkal z podobnym problemem to prosze o pomoc.

-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Proponowalbym Ci rozebrac tapicerke drzwi lewych i prawych i porownac, a jak juz zrobisz opisz co i jak, bedzie dla potomnych..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
-
- Forum Master