[MK4 Elektryka] Problem z pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4 Elektryka] Problem z pompa paliwa
Witam, mam problem z golfem 1.4 16v, nie pompuje mi pompa paliwa, najpierw wymienilem ja na nowa, teraz wymienilem przekaznik nr 409 no i dalej nie wiem co mam zrobic. Nie wiem jak wyglada schemat ukladu pompy, ale na bezpieczniku nie pojawia sie napiecie, ktory ma byc niby od pompy (od dolu w pierwszej kolumnie trzeci bezpiecznik). Czy podpiecie pod VAG'a cos da? Co jeszcze moge sprawdzic i gdzie dalej szukac. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 19:15 przez radox, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [MK4 Elektryka] Problem z pompa paliwa
Co na bezpieczniku.....? dokończ pytanie bo nic z niego nie wiadomo, większość awarii których nie da się usunąć manualnie kończy się na VAG-owaniuradox pisze:Witam, mam problem z golfem 1.4 16v, nie pompuje mi pompa paliwa, najpierw wymienilem ja na nowa, teraz wymienilem przekaznik nr 409 no i dalej nie wiem co mam zrobic. Nie wiem jak wyglada schemat ukladu pompy, ale na bezpieczniku, ktory ma byc niby od pompy (od dolu w pierwszej kolumnie trzeci bezpiecznik). Czy podpiecie pod VAG'a cos da? Co jeszcze moge sprawdzic i gdzie dalej szukac. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
Pozdro
MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest
Megane - było
S 40 - jest
Mialo byc, ze na bezpieczniku nie pojawia sie zadne napiecie. Podobno powinno byc przez sekunde przy przekreceniu stacyjki. Wlasnie na VAG'u byl chyba tydzien przed usterka ze wzgledu na sonde, ale jeszcze jej nie wymienilem, poza sonda zadnego bledu nie bylo.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 19:17 przez radox, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co wiem otwarcie drzwi nie ma tu nic do rzeczy, w takim wypadku pompowalaby tez przy wysiadaniu i przy kazdym innym otwarciu. Ona jest zalaczana w momencie przekrecania kluczyka w stacyjce, a slychac ja raczej tylko na tylnych siedzeniach po zdjeciu kanapy i odkreceniu blachy uszczelniajacej. Problem jest tej natury, ze nie pompuje pompa, nie jest to jej wina, ani przekaznika, bo obydwie rzeczy zostaly wymienione na nowe. Co moze byc jeszcze przyczyna? Czy blad w komputerze czy cos moze innego rozlaczac pompe itd... ?