brak iskry w mk2 1.3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak iskry w mk2 1.3
Witam,
mam taki problemik. Golfik postał kolo 5 dni. a teraz był mróz a potem roztopy.
musiałem gdzies jechac wchodze do auta odpalam i odrazu zachwycil ale po 3 sek zgasł i od tego czasu nic. sprawdziłem swiece i brak iskry. wiec ide dalej. sprawdzilem czy z cewki wychodzi prąd i niestety nie. w co sie zagłebiać dalej aby nie marnować kasy. Silnik to hz ale wszystko jest takie samo jak w MH
mam taki problemik. Golfik postał kolo 5 dni. a teraz był mróz a potem roztopy.
musiałem gdzies jechac wchodze do auta odpalam i odrazu zachwycil ale po 3 sek zgasł i od tego czasu nic. sprawdziłem swiece i brak iskry. wiec ide dalej. sprawdzilem czy z cewki wychodzi prąd i niestety nie. w co sie zagłebiać dalej aby nie marnować kasy. Silnik to hz ale wszystko jest takie samo jak w MH
-
- Mały gagatek
Witam. Miałem taki sam problem, jakiś czas temu, jak ty. Też dużo się naszukałem. Wymieniałem wszystko pokolei, tzn. cewka, przewody itd, i nic to niedało. Okazło sie że winny był aparat zapłonowy który raz działa a raz nie. Jak masz na podmiankę to sprawdzio to bo te cholerstwo w moim przypadku zjadło mi dużo nerwów.
Słuchaj nie jestem znawcą ale u mnie przy sprawnej cewce nie wychodził z niej prąd !!!mario1987 pisze:czekajcie bo czegos nie rozumiem przeciez to cewka podaje prąd do aparatu zaplonowego a nie na odwrot jesli prąd nie idzie z cewki to dlaczego brac pod uwage aparat zapłonowy chyba ze się myle
Też zbaraniałem jak po całym dniu sprawdzania okazło się żę to aparat !
Może u Ciebie to nie winna aparatu ale jak sprawdzisz już wszystko i dalej samochód nie zapali to sparwdż aparat.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 19:06 przez fan_RW, łącznie zmieniany 1 raz.