PROBLEM Z SZYBAMI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PROBLEM Z SZYBAMI
WITAM SERDECZNIE
Mam problem elektrycznymi szybami może ktoś się spotkał z następującym problemem
Strona kierowcy się nie opuszcza teraz całkowicie wcześniej jak otworzyłem drzwi to szyba się opuszczała i podnosiła teraz natomiast gdy otworze czy przy zamkniętych włącznik na ta stronę nie reaguje tynie drzwi wcześniej przestały z dnia na dzień działać wcześniej również się wieszając może ktoś się spotkał z tym jeśli tak proszę o informacje z góry dziękuje i pozdrawiam
Mam problem elektrycznymi szybami może ktoś się spotkał z następującym problemem
Strona kierowcy się nie opuszcza teraz całkowicie wcześniej jak otworzyłem drzwi to szyba się opuszczała i podnosiła teraz natomiast gdy otworze czy przy zamkniętych włącznik na ta stronę nie reaguje tynie drzwi wcześniej przestały z dnia na dzień działać wcześniej również się wieszając może ktoś się spotkał z tym jeśli tak proszę o informacje z góry dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 01:43 przez Damian B, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartos 2008
- Mały gagatek

myslisz ze bezpiecznik walniety jak jest to gdy otworzylem drzwi to by podnosil i opuszczal szybe silniczki mysle ze nie bo wszystko ladnie gralo mial taki mankament czesto a innego pomyslu na to nie maszbartos 2008 pisze:ha może siadają tobie silniczki od szyb to częsta usterka, albo jakieś niedomagania z elektryką... albo sprawdź bezpieczniki...
- bartos 2008
- Mały gagatek

słyszałem o tym gumowym przewodzie i myślę jak kolega powyżej że gdy drzwi otwarte to jest styk a jak zamknięte to coś przerywa styk, osobiście jeszcze nie grzebałem przy tym gumowym przewodzie to nic nie poradzę jak się do niego dorwać...
[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka
grzebalem przy bezpiecznikach no i jakby w kilku nie bylo dochodzacego pradu byc moze niektore nieczynne bo byly dobre ale jest taka uwaga ze opuszczanie i domykanie z kluczyka normalnie dzial czy otwarte czy zamkniete wiec juz nie wiem o co w tym chodzi chyba bez el
ektryka sie nie obejdzie
[ Dodano: 24 Lut 2009 12:15 ]
tak tylko mowie patrzac logicznie
[ Dodano: 24 Lut 2009 12:15 ]
mysle ze jaby kabel tak logicznie myslac to domykanie by nie dzialalo chyba ze to jakis inny obwodmichalqqr pisze:Damian B, a może przerwały się kable w gumowej osłonie?
-
KrzysiekosH
witam
miałem podobny problem, elektr. szyb ori nie mam, złączek gumowych nie miałem tylko kable taśmą owinięte i się okazało tam kabel mi sie połamał, a elektryk mi stwierdził że przełącznik jest do wymiany.
sprawdź czy przełączniki działają jak piszesz ze domykanie szyb tobie działa, co jest przed np. modułem od domykania szyb, albo sama linia do silniczków jest ok., a kabelki od przełącznika dostają przerwę, możesz sprawdzić omomierzem ( jak tak zrobiłem, porozpinałem kable i miernik i machanie drzwiami. I się przyczyna znalazła.
pozdrawiam
miałem podobny problem, elektr. szyb ori nie mam, złączek gumowych nie miałem tylko kable taśmą owinięte i się okazało tam kabel mi sie połamał, a elektryk mi stwierdził że przełącznik jest do wymiany.
sprawdź czy przełączniki działają jak piszesz ze domykanie szyb tobie działa, co jest przed np. modułem od domykania szyb, albo sama linia do silniczków jest ok., a kabelki od przełącznika dostają przerwę, możesz sprawdzić omomierzem ( jak tak zrobiłem, porozpinałem kable i miernik i machanie drzwiami. I się przyczyna znalazła.
pozdrawiam