mahatma, z tego co Ci wyrzuciło wynika, że nie masz uszkodzonego obwodu żadnej poduszki, taśmę masz OK, złącza pod fotelami też. W tych przypadkach wywali ewidentny błąd konkretnej poduszki i poda której.
Wpisując te kody w w/w wyszukiwarce po naszemu wygląda to tak:
00532 P1746 Moduł kontroli transmisji – napięcie zasilania (B+) usterka słabej baterii lub złe uziemienie
00532 P1750 Napięcie (B+)
5535 Uszkodzony sterownik
65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)
65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)
65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie
Jest jakiś problem z zasilaniem samego sterownika, od tego trzeba zacząć. Jeśli tak jest, to możesz 100 razy kasować i 101 razy błąd wróci Na wszelki wypadek sprawdzić ładowanie akumulatora i jego stan, a następnie złącze przy sterowniku airbag'ów znajdującym się pod plastikami konsoli środkowej (najprawdopodobniej), potem wizualnie przewody...
Pozdrawiam.
[Passat B5] Świecąca sie kontrolka poduszki powietrznej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
kontrolka poduszki powietrznej
witam.Panowie mam passata B5 z 1996r TDI mam taki problem:zostawiłem go na noc na dworze była temp ok -5 i następnego dnia nie zgasła mi kontrolka od poduszki powietrznej a przed tym było wszystko ok.Co mogło się stać i jak ten problem usunąć?proszę o pomoc i z góry dziękuję pozdrawiam
-
- Nowicjusz
[ Dodano: 02 Gru 2007 00:32 ]
mahatma, looknij na tą stronkę, coś to wyjaśni: http://www.obd-2.biz/vag.php
Z tego co widać nie masz problemu z poduszką (którąkolwiek), ale z zasilaniem sterownika airbag. On jest gdzieś pod konsolą środkową. Można sprawdzić złącze, innych pomysłów nie mam...
Pozdrawiam.[/quote]
kolego wiesz dokładnie gdzie jest to złącze pod konsolą środkową, ponieważ mi po demontażu tej konsoli właśnie zaczęła się palić kontrolka airbag, zaznaczam że jestem posiadaczem mk5
mahatma, looknij na tą stronkę, coś to wyjaśni: http://www.obd-2.biz/vag.php
Z tego co widać nie masz problemu z poduszką (którąkolwiek), ale z zasilaniem sterownika airbag. On jest gdzieś pod konsolą środkową. Można sprawdzić złącze, innych pomysłów nie mam...
Pozdrawiam.[/quote]
kolego wiesz dokładnie gdzie jest to złącze pod konsolą środkową, ponieważ mi po demontażu tej konsoli właśnie zaczęła się palić kontrolka airbag, zaznaczam że jestem posiadaczem mk5