Domykanie szyb z kluczyka??!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- interek123
- Nowicjusz
- Kontakt:
Domykanie szyb z kluczyka??!!
Witam mam nie lada sprawę, a mianowicie chodzi o domykanie/otwieranie szyb z kluczyka w moim golfiku? Sprawa wygląda tak, że ta funkcja w ogóle nie jest aktywa ale koleś
na allegro sprzedaje urządzenia o nazwie "vag 100", które to uaktywnia link poniżej:
www.allegro.pl/item352002870_vag_100_au ... lotem.html
A ja się zastanawiam czy przez podpięcie do kompa vag-a diagnostycznego też mi tą funkcje włączy??? No i czy ma ktoś w Poznaniu to urządzenie???
na allegro sprzedaje urządzenia o nazwie "vag 100", które to uaktywnia link poniżej:
www.allegro.pl/item352002870_vag_100_au ... lotem.html
A ja się zastanawiam czy przez podpięcie do kompa vag-a diagnostycznego też mi tą funkcje włączy??? No i czy ma ktoś w Poznaniu to urządzenie???
- interek123
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
interek123, a no robił nie jest to trudne tylko jak kolega Oli, wspomniał musisz mieć kabelek na rs'a no i ten programik który chodzi pod dosem i musi być nagrany na bootowalnej płytce. Poszukaj na forum passata tam jest to świetnie opisane krok po kroku. Wypisują także modele modułów komfortu które da się zakodować (niektóre nie mają takiej funkcji).
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Wystarczy kabel OBD2 do vaga i program z czeskiej strony i masz zrobione, tu masz strone:
http://www.motordiag.cz/mkm
pobierz program i wyslij maila z zapyt o kod aktywujacy jest za free tylko wysylaja z lekkim opoznieniem ok tyg. czekalem a poza tym klikasz tylko i szyby chodza, juz tu pytalem ale sprawe olano wiec mialem wyj**bane na pomoc forumowa i sam doszedlem.
powodzenia
http://www.motordiag.cz/mkm
pobierz program i wyslij maila z zapyt o kod aktywujacy jest za free tylko wysylaja z lekkim opoznieniem ok tyg. czekalem a poza tym klikasz tylko i szyby chodza, juz tu pytalem ale sprawe olano wiec mialem wyj**bane na pomoc forumowa i sam doszedlem.
powodzenia
Ostatnio zmieniony sob lut 21, 2009 12:28 przez stopmen, łącznie zmieniany 1 raz.
I jak to wygląda w praktyce? Domykają się po jednorazowym, krótkim naciśnięciu pilota czy trzeba trochę przytrzymać lub trzymać do samego zamknęcia?stopmen pisze: a poza tym klikasz tylko i szyby chodza
I to samo pytanie z otwarciem?
Ściągnąłem ten program, ale jest po czesku, ciężko tam się odnaleźć. Boję się że coś namieszam działając po omacku.
Przydałaby się fotoporada ze zrzutami ekranu co gdzie klikać.
W googlach masz translator i metoda wytnij wklej przetlumacz sobie na pl, dziala tak ze musisz trzymac przycisk pilota.
Tu masz kod ktory ja dostalem moze zabangla: D5B2DEE0
Namieszac nie masz co, w programie po lewej masz 5 pol i jak wpiszesz kod to one sie uaktywnia i po polaczeniu kabla tylko klikasz na opcje aktywacja okien i to wszystko.
Tu masz kod ktory ja dostalem moze zabangla: D5B2DEE0
Namieszac nie masz co, w programie po lewej masz 5 pol i jak wpiszesz kod to one sie uaktywnia i po polaczeniu kabla tylko klikasz na opcje aktywacja okien i to wszystko.
Ja czekałem całe 10 sekundstopmen pisze:To musisz poczekac az ci odesla kod aktywujacy, jak wyzej pisalem ja czekalem ok. tyg.
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.
Czy da się to zrobić kablem na usb czy tylko rs?Wiesiek74 pisze:Domykanie w MK4 i 5 działa tylko w tem sposób, tu masz wszystko
Ściągnąłem obraz płyty i ją wypaliłem. Pod windowsem nie widzę, żadnych plików na niej. Botuje się poprawnie. Czy ten obraz posiada w sobie już ten pliczek dzięki któremu działać będa kanały 26 i 27 czy muszę go jeszcze dorzucić do płytki?
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
No niestety raczej kabelkiem rs, nie słyszałem żeby na usb komuś poszło a to z tego powodu że program jest dosowski.mojama pisze:Czy da się to zrobić kablem na usb czy tylko rs?
Ściągnąłem obraz płyty i ją wypaliłem. Pod windowsem nie widzę, żadnych plików na niej. Botuje się poprawnie. Czy ten obraz posiada w sobie już ten pliczek dzięki któremu działać będa kanały 26 i 27 czy muszę go jeszcze dorzucić do płytki?
Na tej płytce masz już wszystko, nie trzeba nic dogrywać.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.