wlacznik awaryjnych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wlacznik awaryjnych
Witam wszystkich uzytkownikow.Mam pytanie odnosnie ww wlacznika.Kupilem kilka dni temu golfa III i nie dzialaja awaryjne.Moim zdaniem odpowiedzialny jest za to wlacznik na kolumnie kierownicy.W ogole jakby sie nie wciskal.Jak sie do niego dobrac??Pozdrawiam
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Witaj. Mam akurat w ręku przełącznik zespolony od mk2. Włącznik od awaryjnych znajduje się w module kierunkowskazów. Z tego co widzę to da się go wyjąć. Jeżeli można ten element kupić oddzielnie (wątpię), to nie warto naprawiać, tylko wymienić. Można spróbować pobawić sie sprężyną od zapadki, tylko uważaj jak będziesz wyjmował bo ci sprężynki i styki polecą. Chyba, że w Mk3 jest inaczej.
Wczoraj w Vento wymieniałem przełącznik kierunkowskazów i był zespolony z awaryjnymi.
Jeśli masz poduszkę, to do demontażu wyjmij kluczyk ze stacyjki, by nie kusiło Cię włączyć zapłonu bez poduszki, bo złapie błąd i zabulisz za jego wykasowanie.
Zapłon możesz włączyć, gdy poduszka będzie na nowo podpięta.
Cała robota z wymianą to 15 minut.
Jeśli masz poduszkę, to do demontażu wyjmij kluczyk ze stacyjki, by nie kusiło Cię włączyć zapłonu bez poduszki, bo złapie błąd i zabulisz za jego wykasowanie.
Zapłon możesz włączyć, gdy poduszka będzie na nowo podpięta.
Cała robota z wymianą to 15 minut.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Narazie nic nie kupuj
Sciagasz kierownice(z klaksonem nie ma problemu- szarpnij go mocniej i wyskoczy).Jak ściągniesz kiere to zobaszysz cale to ustrojstwo od kierunków i wycieraczek.Odkrecasz 3 sruby i wszystko ci schodzi.Przelącznik od awaryjnych jest rozbieralny jak kazdy znajdujący sie tam element.Rozbierz to potem przeczysc styki spirytusem bo tam jest taki zielony smar ktory lubi sie tak rozmywac i przez to czasem nie łączy.Noi dobiero jak nic nie zdziałasz to rozgładaj sie za używką(ok. 50zł)
Powodzenia

Powodzenia

- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)