Problem z alarmem w VW golf II 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z alarmem w VW golf II 1.8
Witam mam problem z alarmem(wyłączeniem go) w moim golfie, a mianowicie kiedyś zepsuł mi się pilot od alarmu myślałem ze to baterie ale jak zmieniłem to nic nie dało, dalej nie działał wiec nie używałem alarmu. Dałem pilot do mechanika i powiedział ze jest płytka spalona i już go nie naprawi. Nigdzie tez nie mogłem kupić takiego pilota. Wszystko było dobrze dotąd kiedy mi się rozładował akumulator. Kiedy go wyciągnąłem i po naładowaniu z powrotem włożyłem próbowałem zapalić to nie wkręcił się na obroty, drugi raz spróbowałem zapalił (w tym samym czasie włączył się alarm) i zgasł. Kilka krotnie ściągałem klamrę od masy i zawsze to samo. Elektryk powiedział ze alarm odcina prąd. Próbowaliśmy odłączyć alarm ale i tak było to samo, odcinało prąd i nie zapalił
Ostatnio zmieniony sob lut 21, 2009 20:46 przez platar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
platar, odcięcie realizowane jest przekaźnikiem założonym na przeciętym kablu zasilającym coś ważnego, np pompę paliwa lub cewkę. Jest to tak proste, że nie rozumem jak elektryk nie może sobie z tym poradzić. Wystraczy połączyć na powrót przecięty kabel i już. A odszukanie go to zalezy gdzie odcięcie jest zrobione, ale przeciętnemu elektrykowi w prostej dwójeczce powinno zająć jakieś 10 minut najwyżejplatar pisze:nawet jak wyłączę alarm to odcina prąd
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.