Podczas obracania kierownicą słyszę dźwięk jakby sprężyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podczas obracania kierownicą słyszę dźwięk jakby sprężyna
Witam,,
Proszę o pomoc co to może być,
Podczas obracania kierownicą w lewo i w prawo słyszę dźwięk pod maską jakby przeskakiwania sprężyny,
To uderzenie słychać tylko po stronie pasażera,
Co to może być i jak temu zaradzić?
Proszę o pomoc co to może być,
Podczas obracania kierownicą w lewo i w prawo słyszę dźwięk pod maską jakby przeskakiwania sprężyny,
To uderzenie słychać tylko po stronie pasażera,
Co to może być i jak temu zaradzić?
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 16:43 przez mahon22, łącznie zmieniany 2 razy.
- FILIP_1988
- Ma gadane
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- FILIP_1988
- Ma gadane
-
- Mały gagatek
- FILIP_1988
- Ma gadane
Czyli musze kupic dwie poduszki np takie:http://moto.allegro.pl/item565700782_po ... lf_iv.html ??
Wymienic po czym udac sie na geometrie??
Wymienic po czym udac sie na geometrie??
- FILIP_1988
- Ma gadane
ten link który podalem to sa te poduchy ktore musze wymienic? Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz: rok temu bylem na szarpakach i powiedzieli mi ze amory sa w 70 i 80% sprawne, czy jakos tak, w kazdym badz razie wszystko bylo ok. Teraz zauwazylem ze auto sporo opadlo i czesto przyciera jak jade po nieutwardzonej drodze z wybojami. To wina amortyzatorow??fighter17 pisze:tak po wymianie gum z łożhyskami musisz podskoczyć na geometrie
U mnie było podobnie, też podczas skrętu i od strony pasażera, a problem okazał się banalny.FILIP_1988 pisze:przylącze sie do tematu, bo u mnie problem podobny, tylko odglos ze strony pasazera. Cos jakby kolo tarlo o nadkole, ale tak nie jest. Co to moze byc? Tylko podczas skretu.
Ocierała mi osłona która znajduję się za tarczą hamulcową, odgiąłem ją delikatnie i jest ok.
Sprawdź sobie to najpierw zanim niepotrzebnie zaczniesz wymieniać, z resztą bez diagnozy wg mnie głupota jak ktoś tu pisze co należy wymienić skoro auta nie widzi na oczy.