Nie działa dmuchawa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa dmuchawa
Szukałem troche ale nie znalazłem odpowiedzi.
Miałem juz wcześniej problem z dmuchawą gdy przy montowaniu radia nagle spaliło mi bezpoecznik po wymianie na nowy dalej nie chodziła, więc poprowadziłem kabelkiem prą z ogrzewania tylnej szyby, dmuchawa chodziła tak około miesiąca i wczoraj po odpaleniu samochodu juz sie nie włączyła, tylko zaczęła wywalać bezpiecznik. Po yciągnięciu radia zobaczyłem ze izolacja jest lekko stopiona i pojawił się czarny osad spalenizny na łączeniu kabelków. Z ciekawości podłączyłem na krótko pod awaryjne dmuchawa tylko zająknęła i odrazu spalił się bezpiecznik, i teraz jest cały czas tak samo
Czy może to być juz koniec dmuchawy czy powstały gdzies jakies przebicia??
Miałem juz wcześniej problem z dmuchawą gdy przy montowaniu radia nagle spaliło mi bezpoecznik po wymianie na nowy dalej nie chodziła, więc poprowadziłem kabelkiem prą z ogrzewania tylnej szyby, dmuchawa chodziła tak około miesiąca i wczoraj po odpaleniu samochodu juz sie nie włączyła, tylko zaczęła wywalać bezpiecznik. Po yciągnięciu radia zobaczyłem ze izolacja jest lekko stopiona i pojawił się czarny osad spalenizny na łączeniu kabelków. Z ciekawości podłączyłem na krótko pod awaryjne dmuchawa tylko zająknęła i odrazu spalił się bezpiecznik, i teraz jest cały czas tak samo
Czy może to być juz koniec dmuchawy czy powstały gdzies jakies przebicia??
zacząłem dzisiaj rozbierać tylko noc mnie zastała i po ciemku nie miałem co działać, chciałem dzisiaj tylko zobaczyć dokładnie dokąd idzie kabel z napięciem (czerwono-czarny) ale niestety nie za bardzo udało mi się to, a po zdjęciach z fotoporady to widzę że reszta kabli (trzy kable) idą do dmuchawy