Problem z przednimi wycieraczkami.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z przednimi wycieraczkami.
Witam wszystkich!Mam problem z przednimi wycieraczkami.Konkretnie nie mam wolnych obrotów(na szybkich wycieraczki dzialają).Troche pytalem i podobno moze to być przekażnik przednich wycieraczek.Proszę o pomoc.Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Jeśli nie przekaźnik to NA PEWNO silniczek wycieraczek jest padnięty. Szczerze mówiąc nie kupuj rzemiosła, tylko używany dobry oryginał. Wymienisz silniczek i na pewno problem ustąpi.djalien pisze:no to to i ja dodam swoje 5 gr panowie u mnie to samo wymieniałem przekaźnik juz chyba z 5 sztuk manetkę teź brałem od kumpla i dalej to samo ciągle 1 bieg jak wyłacze nie wracają do podszybia tylko stają co dalej sprawdzic aby usunąć usterkę
Ja kupiłem nowy w sklepie (rzemiosło) i jest beznadziejny. Kosztował z 80-90zł, a dobrą używkę za 20-40zł się kupi.
Xabingo, najpierw pisałeś że na 100% padnięty przekaźnik, teraz ze na bank silniczek jeźli nie przekaźnik i żeby kupić nowy, ale ja się pytam PO CO?
Silniczek jest sprawny a problemem są prawdopodobnie zasyfiałe styki na przekładni silniczka wycieraczek, wystarczy rozebrać wymyć podoginać blaszki nasmarować i po robocie.
Silniczek jest sprawny a problemem są prawdopodobnie zasyfiałe styki na przekładni silniczka wycieraczek, wystarczy rozebrać wymyć podoginać blaszki nasmarować i po robocie.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
mate64, no bo najpierw pisałem doKrzyzaK_ - ona ma uszkodzony przekaźnik.
A później pisałem do djalien - on ma uszkodzony silniczek.
A później pisałem do djalien - on ma uszkodzony silniczek.
Tak, ja napisałem o wymianie, bo mój by strasznie zużyty.mate64 pisze:Silniczek jest sprawny a problemem są prawdopodobnie zasyfiałe styki na przekładni silniczka wycieraczek, wystarczy rozebrać wymyć podoginać blaszki nasmarować i po robocie.
Albo numer 19 albo 99.KrzyzaK_ pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.Jak zlokalizować przekażnik od przednich wycieraczek?Wiem że znajduje się on nad pedalem hamulca w skrzynce bezpieczników jest ich tam kilka i po prostu nie wiem który jest od wycieraczek.
[ Dodano: 23 Lut 2009 13:21 ]
99 są to wycieraczki programowalne (czasówki).
Pozwoliłem sobie sam sprawdzić sposobem prób i błędów.Okazało sie ze przekażnik numer 18.Tylko ciekawa rzecz nie wiem czy to normalne po wyciągnieciu tego przekażnika nie dzialają przednie i tylne wycieraczki spryskiwacze też.Wcześniej wyciągnąłem 72 i nie dzialaly tylne wycieraczki.I teraz pytanie czy to jest normalne.Przekażnika numer 99 nie mam wcale zainstalowanego w skrzynce.
[ Dodano: 23 Lut 2009 16:01 ]
Wielkie dzięki kolego Xabingo.Brakowało przekażnika 99 po prostu go nie było .Teraz wszystko gra i buczy.
[ Dodano: 23 Lut 2009 16:01 ]
Wielkie dzięki kolego Xabingo.Brakowało przekażnika 99 po prostu go nie było .Teraz wszystko gra i buczy.