Temperatura silnika w czasie jazdy w mk3?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pawell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Temperatura silnika w czasie jazdy w mk3?

Post autor: pawell » sob gru 17, 2005 12:04

Silnik w moim mk3 1.6 AEA w czasie dłuższej jazdy np. w trasie Gdańsk Warszawa nie przekracza 75 stopni, jednak jezeli jade w miescie i stoje troche w korkach temperatura wzrasta do 90 stopni. Czy cos mogło sie zepsuc jezeli w trasie temperatura sie nie podnosi wyzej?? Z góry dzieki za odpowiedzi!! Pozdrawiam
Mój e-mail pawelllo@wp.pl

pawell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawell » sob gru 17, 2005 12:18

Termostat do wymiany?? Czy przez niska temperature silnika moze wiecej palic??

[ Dodano: Sob Gru 17, 2005 11:21 ]
Ile moze kosztowac termostat i wymiana??

pawell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawell » sob gru 17, 2005 12:35

Oki Dzieki bardzo Poszukam

Awatar użytkownika
Janek82
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Janek82 » sob gru 17, 2005 13:49

Zacznij od termostatu , jak nie pomoże , to później sprawć czy nie ma przebitego - dziurki w oringu - pokrywa obudowy termostatu. Ważna uwaga - kupuj termostat orginalny , na nieorginalnym - zaoszczędzisz 10-20zł a prawdopodobieństwo że jest wadliwe może być duże . POzdrawiam

http://pub.sinuspl.net/plaza/

pawell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawell » sob gru 17, 2005 14:11

Janek82 pisze:Zacznij od termostatu , jak nie pomoże , to później sprawć czy nie ma przebitego - dziurki w oringu - pokrywa obudowy termostatu. Ważna uwaga - kupuj termostat orginalny , na nieorginalnym - zaoszczędzisz 10-20zł a prawdopodobieństwo że jest wadliwe może być duże . POzdrawiam

Czy moge na jakis czas przysłonic czesciowo chłodnice kontrolujac temperature? Czy to pomoze na jakis czas?

Awatar użytkownika
Janek82
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Janek82 » sob gru 17, 2005 14:22

Może pare stopni temp podskoczyć w trasie , ale najlepiej wymien termostat idą mrozy :) Od razu niech Ci sprawdzą płyn czy wytrzymuje -30 oC. Mi sprawdzali w salonie.

Pamiętaj Oring i Termostat najlepiej orginalny . Mam u siebie oring(podrubke) jest do dupy , musiałem wstawic podłkadke pod termostat .

http://pub.sinuspl.net/plaza/

pawell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawell » sob gru 17, 2005 15:04

Janek82 pisze:Może pare stopni temp podskoczyć w trasie , ale najlepiej wymien termostat idą mrozy :) Od razu niech Ci sprawdzą płyn czy wytrzymuje -30 oC. Mi sprawdzali w salonie.

Pamiętaj Oring i Termostat najlepiej orginalny . Mam u siebie oring(podrubke) jest do dupy , musiałem wstawic podłkadke pod termostat .
OK Kupie orginalny termostat i zapamietam sprawe z oringiem! Dzieki bardzo za te rady

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”