Temperatura silnika w czasie jazdy w mk3?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura silnika w czasie jazdy w mk3?
Silnik w moim mk3 1.6 AEA w czasie dłuższej jazdy np. w trasie Gdańsk Warszawa nie przekracza 75 stopni, jednak jezeli jade w miescie i stoje troche w korkach temperatura wzrasta do 90 stopni. Czy cos mogło sie zepsuc jezeli w trasie temperatura sie nie podnosi wyzej?? Z góry dzieki za odpowiedzi!! Pozdrawiam
Mój e-mail pawelllo@wp.pl
Mój e-mail pawelllo@wp.pl
Zacznij od termostatu , jak nie pomoże , to później sprawć czy nie ma przebitego - dziurki w oringu - pokrywa obudowy termostatu. Ważna uwaga - kupuj termostat orginalny , na nieorginalnym - zaoszczędzisz 10-20zł a prawdopodobieństwo że jest wadliwe może być duże . POzdrawiam
http://pub.sinuspl.net/plaza/
Janek82 pisze:Zacznij od termostatu , jak nie pomoże , to później sprawć czy nie ma przebitego - dziurki w oringu - pokrywa obudowy termostatu. Ważna uwaga - kupuj termostat orginalny , na nieorginalnym - zaoszczędzisz 10-20zł a prawdopodobieństwo że jest wadliwe może być duże . POzdrawiam
Czy moge na jakis czas przysłonic czesciowo chłodnice kontrolujac temperature? Czy to pomoze na jakis czas?
Może pare stopni temp podskoczyć w trasie , ale najlepiej wymien termostat idą mrozy
Od razu niech Ci sprawdzą płyn czy wytrzymuje -30 oC. Mi sprawdzali w salonie.
Pamiętaj Oring i Termostat najlepiej orginalny . Mam u siebie oring(podrubke) jest do dupy , musiałem wstawic podłkadke pod termostat .

Pamiętaj Oring i Termostat najlepiej orginalny . Mam u siebie oring(podrubke) jest do dupy , musiałem wstawic podłkadke pod termostat .
http://pub.sinuspl.net/plaza/
OK Kupie orginalny termostat i zapamietam sprawe z oringiem! Dzieki bardzo za te radyJanek82 pisze:Może pare stopni temp podskoczyć w trasie , ale najlepiej wymien termostat idą mrozyOd razu niech Ci sprawdzą płyn czy wytrzymuje -30 oC. Mi sprawdzali w salonie.