co on wypluwa z wydechu...?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co on wypluwa z wydechu...?
Co to może być ?
Dodam, że zauważyłem to po przełączeniu z gazu na benzynę.
I tak zostawiłem żeby troche pochodził na obrotach i takie coś zobaczyłem jak poszedłem do tyłu...
Może to być jakiś nadmiar benzyny ?
Że dostaje jej za dużo i wyplwua ?
Czy po prostu tak sie dzieje jak sie przelaczy z gazu na benzyne a te czarne plamki to zwykly brud z ukladu wydechowego ?
Silnik 1.8 Gu gaznik pierburg 2e2.
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
Pewnie że woda. Efektem spalania LPG jest para wodna która osiada na ściankach zimnego tłumika i się skrapla dlatego wydechy przy gazie się szybciej kończą. A z resztą przcież możesz powąchać czy to benzyna. A co do tego brudu to jeśli nie wylatuje cały czas to jest to po prostu mokry oderwany nagar. Jeśli zaś cały czas go wywala i jest tego dużo to może byc coś ze spalaniem czasem jak sonda szwankuje to się takie coś pojawia.
Volkswagen to nie tylko samochód,
Volkswagen to styl życia.....
Volkswagen to styl życia.....
no to mgoe spac spokojnie :p
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Spalane paliwo skrapla się, a po połączeniu z nagarem w układzie wydechowym wygląda jak czarne plamy. A to nic innego jak nagar ze zbyt bogatej mieszanki który jest w całym ukladzie wydechowym.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
W przypadku benzyny może być to zbyt bogata mieszanka paliwiowa
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja też tak uważam.ZS12 pisze:Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi ale moim zdaniem jest to woda która jest efektem spalania gazu
Jeśli wydech sika na gazie to raczej normalka, ale z tego co zauważyłem to nie każdy gazownik leje.
A co do benzyny to wydech ma być suchy!!!!! Jeśli leje z wydechu na benie, to jest wina benzyny - jest marnej jakości. Że tak powiem - czasami na stacji paliw ludziska lubią "mnożyć" paliwo i dodają do niego jakiś "tajemnych specyfików" i samochód jako tako na takim paliwie jeździ ale leje z wydechu.
okej, rozumiem:D
leje na LukOil:p
leje na LukOil:p