[MK3]Pokrętło oparcia- sie urwało

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ZIELU

[MK3]Pokrętło oparcia- sie urwało

Post autor: ZIELU » pt gru 16, 2005 20:50

Wita wszystkich serdecznie!!
Z góry chciałem przeprosić za tytuł jeśli kogoś obraża. A teraz meritum sprawy. Mam kłopocik ponieważ urwało mi się pokrętło od oparcia siedzenia pasażera. Urwało się dziwnie, bo kręcić nim można, ale bez żadnego skutku. Lata na wszystkie strony, ale nie chce zejść. Nie wiecie jak to ściągnąć??

P.S. Wersia variant, kombi, avant, breake :jezor: :jezor:

[ Dodano: Pią Gru 16, 2005 20:06 ]
Bardzo bym prosiło odpowiedzi bo siedzenie zostało w pozycji leżącej :jezor: :|
Ostatnio zmieniony pt gru 16, 2005 21:47 przez ZIELU, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magik
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: magik » pt gru 16, 2005 21:42

piękny tytuł postu..:P

pewnie trzeba podważyć,żeby ściągnąć to pokrętło..bo jak inaczej?? w inny sposób się tam przecież nie dostaniesz..
może Ci ten plastik w środku pokrętła pękł.. ten który zazębia się z mechanizmem podnoszenia..albo Ci się linka zerwała (o ile podnoszenie fotela nie działa na zasadzie kół zębatych..)

[b]mk2 by magik[/b]
http://magikk82.w.interia.pl
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102589&start=0

ZIELU

Post autor: ZIELU » pt gru 16, 2005 21:54

sprawdze to, ale ciężko będzie.
magik pisze:piękny tytuł postu..Razz
A tytuł temutu musiałem zmienić :grin:

greg

Post autor: greg » pt gru 16, 2005 22:38

więc pokrętło czyli sam platik jest mocowany na 3 ząbkach-plastikach zapinających sięna kole metalowym. Należy pociągnąć energicznie i zejdzie ewentualnie na zasadzie lekkiekgo przekrzywiania - zawsze w ten sposób odpinam i nigdy nic nie ułamałem. Skoro pokrętło czyli plastik się kręci a pod spodem to metalowe koło będzie się kręciło to wygląda na uszkodzenie samego mechanizmu pochylania siedzenia. Jeśli faktycznie tak jest to nic innego chyba nie zostaje jak albo zobaczyć czy się da naprawić a jak nie da się to podmienić konstrukcję oparcia. Jak będzie ostatni wariant to się odezwij - jak będziesz miał problem z rozbieraniem fotela - też się odezwij zrobiłem fotoporadę tylko qrcze zajmuje 18mb trza w kilku kawałkach słać mailem

Awatar użytkownika
david_p
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: david_p » sob gru 17, 2005 00:07

ja poproszę taką fotoporadę, ponieważ mam pozrywane linki w fotelu :) david_p@tlen.pl z góry thx

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”