Czy to sparciałe odboje czy amorki??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
martuncio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Czy to sparciałe odboje czy amorki??

Post autor: martuncio » wt lut 17, 2009 14:43

amorki wymienialem w kwietniu i zrobilem jakies 15 tys. na nich i większość po kiepskiej drodze.Tuleje belki tylnej wymieniłem 2 tygodnie temu.Chodzi dokładnie o to że auto zachowuje się jak na gwińcie wręcz ;/ jak mam uskos drogi to tylko walniecie i tyle, zero amortyzacji.Chodzi o tył.Pomóżcie
Ostatnio zmieniony wt lut 17, 2009 15:20 przez martuncio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
duszekm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: duszekm » wt lut 17, 2009 14:52

Jak masz dojście do podnośnika to podnieś odkręć osłonę, sprawdź dolne mocowanie amortyzatorów, stabilizatory!!! Być może, że jak szybko najedziesz na wybój to przednie koła odrywają się od ziemi luzują stabilizatory a te po powrocie do swego pierwotnego położenia tłuką się na simerblokach. Dobrze było by wziąć kawał rury 1,5 m i zaprzeć o amortyzator i jakiś element sztywny (taki, który się nie porusza) np. podłużnica i poszarpać tym trochę. To samo ze stabilizatorami podnieść je i puścić słuchać gdzie wali. Tyle że potrzeba podnośnik.

Pomogłem, podziękuj niech praca nie idzie na marne :))

ZS12

Re: Czy to sparciałe odboje czy amorki??

Post autor: ZS12 » wt lut 17, 2009 14:54

martuncio pisze:amorki wymienialem w kwietniu i zrobilem jakies 15 tys. na nich i większość po kiepskiej drodze.Tuleje belki tylnej wymieniłem 2 tygodnie temu.Chodzi dokładnie o to że auto zachowuje się jak na gwińcie wręcz ;/ jak mam uskos drogi to tylko walniecie i tyle.Pomóżcie
moim zdaniem to sprężyny amortyzatory działają na rozciąganie jeśli się nie mylę

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”