Cewka zaplonowa ??? mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Cewka zaplonowa ??? mk3

Post autor: maro » pt gru 16, 2005 22:15

Witam. Moj mk3 jest troche zamulony i nie wiem dlaczego na Vagu nic nie wykazalo. Czy nie wlasciwe dzialanie cewki zaplonowej moze spowodowac zamulenie?? Dzieki

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pt gru 16, 2005 23:02

Wydaje mi się, że nie - raczej szarpanie, lub wogóle unieruchomienie autka. A jaki masz silnik i czy wcześniej było lepiej?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: maro » pt gru 16, 2005 23:18

Adamtd pisze:Wydaje mi się, że nie - raczej szarpanie, lub wogóle unieruchomienie autka. A jaki masz silnik i czy wcześniej było lepiej?
Silnik 1.4, wlasnie dzisiaj po wjechaniui w kaluze cos zamoklo i najpierw nie chcial zapalic a potem strasznie szarpalo az zaniklo i znowu jezdzi normalnie, mam LPG, na benzynie jest wyczuwalna taka dziura od 1000- 2200 obr potem zaczyna lepiej przyspieszac, czuc jakby go cos "hamowalo" (zla dawka paliwa albo powietrza??) a po wcisnieciu gazu do dechy na luzie nie wchodzi od razu na wysokie obroty tylko po jakiejs sekundzie, na gazie tego nie ma ale i tak wydaje mi sie ze jest zmulony, zaraz pewnie wszyscy zaczna pisac ze to przeciez tylko 1.4 ale wiem co mowie bo siedzialem w innym 1.4 i tak nie bylo, auto juz tak kupilem wiec nie wiem co jest, katalizator wyciety i wstawiona rura, swiece, filtry i kable oki sonda wymieniona a na Vagu nic nie wykazal, zaplon ustawiony. Dzieki

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”