Problem z obrotami w Golfie III 2.0 8v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z obrotami w Golfie III 2.0 8v
Witam mam problem z obrotami w Golfie na zimno chodzi tak nie równo jak do daje gazu to na dolnych obrotach tak jak by stopniował a już jak się wkręci go na wyższe to idzie płynnie i jeszcze jak nabierze tenperatury odpowiedniej to na wolnych obrotach skacze jak by przygasał mam go też w LPG i na nim nie mam tego problemu. Proszę o pomoc
GTI pomyka:)
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
skaczace obroty
moze byc czujnik temperatury cieczy albo sonda lambda w najgorszym wypadku przepustnica.sprawdz vagiem
pozdrowienia
witam, mam problem z odpaleniem na benzynie golf III gti 2.0. Bylem u gazownika, pokrecił regulacja w lewo i w prawo, ale niczego nie poprawil i skasował 30 zeta. Jesli cos kojarzycie, to prosze o podpowiedz. dzieki
[ Dodano: 17 Lut 2009 22:49 ]
[ Dodano: 17 Lut 2009 22:49 ]
Mam podobny problem. Udal ci sie cos ustalic?Piotr TSBD pisze:Witam mam problem z obrotami w Golfie na zimno chodzi tak nie równo jak do daje gazu to na dolnych obrotach tak jak by stopniował a już jak się wkręci go na wyższe to idzie płynnie i jeszcze jak nabierze tenperatury odpowiedniej to na wolnych obrotach skacze jak by przygasał mam go też w LPG i na nim nie mam tego problemu. Proszę o pomoc
wojcio
sonda moze byc tez kolega napisal ze po dogrzaniu skacze. Co do tego co sie dzieje na zimno to moze byc przeplywka. Rozbierz ja i zobacz czy sie klapka nie przycina (nie wiem jaki to silnik taki przeplywomierz jest w 2e) Pozatym przydalo by sie podpiac vaga. Z tym ze jak przeplywka jest walnieta to nie koniecznie musi wyrzucic blad
[ Dodano: 17 Lut 2009 22:56 ]
[ Dodano: 17 Lut 2009 22:56 ]
Co to za trep kreci regolacja jek nie chce odpalac na benzynie. Juz nawet nie mowie o tym ze ten silnik powinien smigac przynajmniej na inst IIgen no chyba ze masz blosa. Przyczyn moze byc wiele napisz od kiedy co moglo byc przyczyna, czy czasami jezdziles na benzynie itp. Moze byc pompa paliwa i wiele wiele innych najlepiej jedz do kogos kompetentnegowojcio_z pisze:witam, mam problem z odpaleniem na benzynie golf III gti 2.0. Bylem u gazownika, pokrecił regulacja w lewo i w prawo, ale niczego nie poprawil i skasował 30 zeta. Jesli cos kojarzycie, to prosze o podpowiedz. dzieki
BB (borówka, bandit ...)
No wlasnie, ten gazownik byl jakis dziwny. Golfika kupilem jakis miesiac temu. Kilka razy przejechalem sie by zobaczyc jak idzie. Na trasie jest spoko. Ale teraz zima i podczas odpalania to mozna berie zedzec i w koncu po paru minutach zalapali. Naciskajac pedal g, gasnie. Dopiero gdy zlapie temp. to rzucam na lpg i jest dobrze.
[ Dodano: 17 Lut 2009 23:09 ]
ten silniczyk w gofie to 2.0 8V rok 94
[ Dodano: 17 Lut 2009 23:09 ]
ten silniczyk w gofie to 2.0 8V rok 94
wojcio
aha ten gostek, wspominał coś o tym ze krokowy nie reaguje. Odpinał go i podpinał i wg niego nie było żadnej różnicy. Byc może on jest zafajdany.
[ Dodano: 17 Lut 2009 23:15 ]
myślałem o świecach i przewodach, kopułka tez - wymieniłem, ale bez zmian.
[ Dodano: 17 Lut 2009 23:19 ]
chyba sprawdzę jaszcze na jakimś kompie... i ten krokowy... dzieki nara...
[ Dodano: 17 Lut 2009 23:15 ]
myślałem o świecach i przewodach, kopułka tez - wymieniłem, ale bez zmian.
[ Dodano: 17 Lut 2009 23:19 ]
chyba sprawdzę jaszcze na jakimś kompie... i ten krokowy... dzieki nara...
wojcio
- Piotr TSBD
- Nowicjusz
- Kontakt:
Przewody to tylko w tedy gdy szczela na LPG a ja niemam tego problemu zawsze odpalam go ma benzynie i przełanczam na LPG i bez problemu chula nawet przy tych mrozach rewelacja tylko te skoki obrotów na benzynie jeszcze nie rozgryzłem
[ Dodano: 18 Lut 2009 00:24 ]
[ Dodano: 18 Lut 2009 00:24 ]
no jeszcze niewojcio_z pisze:Mam podobny problem. Udal ci sie cos ustalic?
GTI pomyka:)