siema od niedawana mam pewien problem. Kiedy jade po dziurach trzeszcza mi przednie drzwi a dokładnie szyba (bo jak dociskam ja od wnętrza to przestaje). Kiedy samochod sie rozgrzeje dopiero przestaje. Strasznie mnie to denerwuje bo lubie miec cisze. Nie wiecie jak temu zapobiec
z góry dzieki
trzeszczenie w drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- FILIP_1988
- Ma gadane

- wasiak
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
jest kilka prawdopodobnych przyczyc ale 2 najczestsze to odgiete uszczelki na drzwiach
a 2 to wyrobione mocowanie szyby na suwnycy
1 powod latwo rozwiazac otwoz szyby i gognij uszczelki zeby szpara byla wezsza i sprawdz jak dziala
w ziemie moze byc z tym elikatny problem bo guma strasznie twarda
2 powod
trzeba rozebrac drzwi wyjac szybe
i tam jest taka koncowka plastikowa w ksztalcie litery L ona odpowiada za prawidlowe prowadzenie szyby w prowadnicy
jezeli ma luzy
wystarczy zdjac szybe
zalozyc termokurczke na koncowke zgrzac ja zeby pozadnie przylegala i zlozyc wszystko spowrotem
wbrew pozora ten patent jest skuteczny i dziala bez problemow przez dlug czas
a 2 to wyrobione mocowanie szyby na suwnycy
1 powod latwo rozwiazac otwoz szyby i gognij uszczelki zeby szpara byla wezsza i sprawdz jak dziala
w ziemie moze byc z tym elikatny problem bo guma strasznie twarda
2 powod
trzeba rozebrac drzwi wyjac szybe
i tam jest taka koncowka plastikowa w ksztalcie litery L ona odpowiada za prawidlowe prowadzenie szyby w prowadnicy
jezeli ma luzy
wystarczy zdjac szybe
zalozyc termokurczke na koncowke zgrzac ja zeby pozadnie przylegala i zlozyc wszystko spowrotem
wbrew pozora ten patent jest skuteczny i dziala bez problemow przez dlug czas
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM