Czarne spaliny,problem z paleniem - jaka przyczyna?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czarne spaliny,problem z paleniem - jaka przyczyna?
Panowie oto historia mojego problemu.Jakiś czas temu miałem problem z odpalaniem auta czasami jak nie załapał za pierwszym razem to już wogóle nie chciał odpalić a jak jakimś cudem odpalił to kopcił czarnymi żrącymi w oczy spalinami - wymieniłem świece i przewody zapłonowe i było ok jakieś 2 miesiące.Teraz jest tragedia. za każdym razem jak odpalam go zimnego to gdy odpali to kopci na czarno,silnik skacze i czasami wogole tak jakby mocy nie miał bo jak cisne gaz to on się dusi(wogole obroty nie podnosza sie) Dopiero po jakims czasie silnik przestaje skakać i spaliny robią sie normalne. Dodam jeszcze że zawsze (obojętnie jaka pora roku przy zimnym silniku) po odpaleniu musze trzymac gaz bo jakbym nie trzymał to zgaśnie( tak jakby ssanie nie działało) dopiero jak się silnik zagrzeje to ładnie chodzi na 1000 obr.
bardzo proszę o pomoc
P.S golf mk2 1.8 CL , RP
bardzo proszę o pomoc
P.S golf mk2 1.8 CL , RP
Kamil
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
czarne spaliny to zbyt bogata mieszanka- za dużo benzyny, za mało powietrza. nie chce Ci odpalać bo go zalewa. jak zresetujesz kompa to po resecie jest lepiej? ja tak miałem jak odłączył mi się jakiś kabelek od masy i komp dostawał złe informacje. możesz też sprawdzić niebieski czujnik wody
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
19% - sprzedany, dużo rzeczy na sprzedaż z niego
Golf mk4 -> US. ...
2...% (aktualizacja 2012-08) - zobacz ... 2014-07-25 SPRZEDANY
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
19% - sprzedany, dużo rzeczy na sprzedaż z niego
Golf mk4 -> US. ...
2...% (aktualizacja 2012-08) - zobacz ... 2014-07-25 SPRZEDANY
T4 Caravelle
Lupo 3L
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
- krzysio1985
- Ma gadane
- Kontakt:
oj bylo juz o tym wieeeeeeleeeee razy...czujnik czerwony, czujnik niebieski
Dyziu14021991 pisze:Zobacz sonde przede wszystkim
na zimnego Ecu bierze sygnal z niebieskiego jeszcze....Dyziu14021991 pisze:to ze zalewa silnik moze tez byc przyczyna sondy ja tak mialem
ale zczytaj kody blyskowe, bo faktycznie cos jest nie tak i ECU lapie bledymustang7 pisze:możesz też sprawdzić niebieski czujnik wody
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 02:31 przez krzysio1985, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysio1985
- Ma gadane
- Kontakt:
- krzysio1985
- Ma gadane
- Kontakt:
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie masz racji kolego sympatyczy i nie wiem skad u Ciebie ten sarkazm i ironia.krzysio1985 pisze:bo u mnie to jest z minus 300:)
mialem niesprawnego jeza, podejrzewalem ze szarpanie po odpaleniu auta jest jest przez niego, ale po wymianie czujnika , troszeczke sie poprawiło,lecz jednak nie to nie to byłó. Winna była sonda lambda, to ona sie powiesila i dawała zły odczyt do ECU. Smierdziało spalinami , szarpało autem, spalanie na poziomie 16 LPG w mieszanym trybie.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- krzysio1985
- Ma gadane
- Kontakt:
wiem kolego sympatyczny bo sam Ci sprawdzalem moj czujnik co bys wiedzial czy masz padniety jesli nie pamietasz.guti pisze:mialem niesprawnego jeza, podejrzewalem ze szarpanie po odpaleniu auta jest jest przez niego, ale po wymianie czujnika , troszeczke sie poprawiło,lecz jednak nie to nie to byłó.
wiec udalo Ci sie ja wykrecic i nie trzeba bylo jej przekladac w inne miejsce??nie ma to jak fart... tyle OTguti pisze:Winna była sonda lambda
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 11:54 przez krzysio1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziekuje za rady.Byłem dziś u mechanika powiedziałem mu co i jak i mówie ze chyba sonda padła ale on wział i rozkrecił gaźnik i twierdzi że wtrysk jest do wymiany bo leje paliwem i samochód zalewa.co Panowie o tym myślicie? mam kupić wtrysk? jutro przyłoże rekę do wydechu i zobacze czy nie pluje paliwem.dodam ze pali mi strasznie duzo.na 20 litrach zrobiłem 150 km i mi szczeka do siedzenia opadla.pomozcie
Kamil
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt: