Golf III 1.8 ABS zgasł przy 80 i już nie odpalił
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Golf III 1.8 ABS zgasł przy 80 i już nie odpalił
mam wielki problem jak już wspomniałem mam golfa III 1.8 z silnikiem ABS. Ostatnio przejechałem 7 kilometrów od tankowania i mi zgasł przy 80km/h i już nie zapalił. boje sie najgorszego ze to np rozrząd przeskoczył i zawory pogięło następną rzeczą która zauważyłem jest to ze nie ma iskry na świecach . nie wiem czy to może być cewka
Wcześniej miałem problem z odpalaniem jak dłużej postał podłączyłem go pod kompa i pokazało czujnik Halla ale jak czytałem to zawsze przy zgaszonym pokaże ten czujnik. ale wymieniłem cały aparat zapłonowy i było to samo. raz pokazało czujnik temperatury cieczy ale tylko na chwile podłączyłem znowu i juz nie pokazało. samochód jak jest rozgrzany to pali na dotyk.nie wiem gdzie już mam szukać pomocy. proszę pomóżcie.świece wymienione i i przewody dobre.
Wcześniej miałem problem z odpalaniem jak dłużej postał podłączyłem go pod kompa i pokazało czujnik Halla ale jak czytałem to zawsze przy zgaszonym pokaże ten czujnik. ale wymieniłem cały aparat zapłonowy i było to samo. raz pokazało czujnik temperatury cieczy ale tylko na chwile podłączyłem znowu i juz nie pokazało. samochód jak jest rozgrzany to pali na dotyk.nie wiem gdzie już mam szukać pomocy. proszę pomóżcie.świece wymienione i i przewody dobre.
Re: Golf III 1.8 ABS zgasł przy 80 i już nie odpalił
to pali ,czy nie,bo jakoś nie rozumiem.wojciech5182 pisze: Ostatnio przejechałem 7 kilometrów od tankowania i mi zgasł przy 80km/h i już nie zapalił. samochód jak jest rozgrzany to pali na dotyk.
-
- Nowicjusz
nie nie pali został odholowany prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony pn lut 16, 2009 00:12 przez wojciech5182, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pasek zmieniany czy tak na dziko jezdzisz,czujnik halla to calkiem mozliwe,musialbys na warsztat zaprowadzic bo nie dawno mielismy taki przypadek przy audicy 80 tez nie palil i nic,wymienilismy i bylo super
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
-
- Nowicjusz
pasek to na dziko podobno wymieniany był przy 198 000 a mam 210 000 ale wiesz jak to jest... a z ten czujnik to pokazało na kompie ale pisza na forum ze przy zgaszonym silniku to zawsze pokaze ja zmienilem caly aparat zapłonowy i było to samo czyli to nie czujnik,pokazało raz ze niby czujnik temperatury cieczy ale jak podłaczylem znowu to juz nie pokazalo.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
wystarczyłoby zerknąć czy pokrywają się znaki na dolnym kole i na górnym wtedy już wiesz czy rozrząd przeskoczył czy nie...
może też być problem z cewką zapłonową, ty chyba masz już taką "kwadratową" ze zintegrowanym modułem zapłonowym... też byłoby najlepiej podmienić na szybko (nawet bez przykręcania jej do nadwozia) tylko potrzebna jest jakaś sprawna U nas w mieście nowa czyli zamiennik od skody produkowany przez Beru w hurtowni za 52 PLN.
może też być problem z cewką zapłonową, ty chyba masz już taką "kwadratową" ze zintegrowanym modułem zapłonowym... też byłoby najlepiej podmienić na szybko (nawet bez przykręcania jej do nadwozia) tylko potrzebna jest jakaś sprawna U nas w mieście nowa czyli zamiennik od skody produkowany przez Beru w hurtowni za 52 PLN.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Zerknijcie na Allegro.pl:
http://moto.allegro.pl/item553590449_ce ... _polo.html
58,50 + przesyłka 8 PLN... niedużo:)
http://moto.allegro.pl/item553590449_ce ... _polo.html
58,50 + przesyłka 8 PLN... niedużo:)