Cisnienie w cylindrach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cisnienie w cylindrach
czy cisnienie ponizej normy i do tego w kazdym cylindrze inne moze sugerowac zawory oleju nie bierze ani miligrama chce kupic zawory i dac odrazu mechanikowi do roboty tylko niewiem czy dobrze zrobie kupujac juz
Vw Golf III 1.8 GL ABS
- dondawidos
- Mały gagatek
- dondawidos
- Mały gagatek
Też racja. A przestawiony pasek też się zdarza, ale nie powoduje to aż takiego spadku kompresji (mierzyłem na przestawionym o 1 ząbek i poprawnie założonym, nie było aż tak dużej różnicy, prawie żadna raczej). Spadki ciśnienia są dość duże, "remontowe" bym rzekł (ok. 8 atm to próg zużycia). Czyli spora nieszczelnosć na zaworach. Może był przestawiony pasek i przesunięte fazy rozrządu i popaliło gniazda i zawory? Właśnie składałem głowiczkę w której tak właśnie było, paląca się mieszanka zbyty wcześnie waliła w wydech, spalony zawór wydechowy, przypalone mocno gniazdo, pozostałe wydechowe do prządnego dotarcia, mocno przegrzane, a od za wysokiej temperatury na wydechu pękł kolektor.dondawidos pisze:moim skromnym zdaniem to ani pierscienie ani zawory gdyz jak pisal kolega ani grama oleju mu nie bierze
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
- wójaszek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
podąłcze sie do temamtu co sądzicie o mojej kompresji miałem podobne objawy jak kolega pisze, nierówne obroty na jałowym itp...
I - 11,5
II - 10,5
III- 11
IV - 11
co o nich sądzicie i niech ktos mi powie jakie jest idealne ciśnieni na cylindrach
I - 11,5
II - 10,5
III- 11
IV - 11
co o nich sądzicie i niech ktos mi powie jakie jest idealne ciśnieni na cylindrach
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217495][img]http://img516.imageshack.us/img516/3865/c6b24316065aee5c.jpg[/img][/url]
Raczej zawory, i o to proś Wszechmogącegoaphex pisze:wlasnie sie przyjzalem rozrzadowi i jest wporzadku niewiem jak bylo wczesniej bo go mam od roku sprawdze jeszcze jutro te metode z olejem jak bedzie takie same sprezanie czyli zawory jak sie zwiekszy czyli tloki ??
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!