Witam
odebralem dzis mojego golfika od mechanika bo padly swiatla i kostka przy stacyjce poszla do wymiany...
i...
kierunkowskaz lewy w zderzaku dzialal chwile i znowu nie dziala nie wiem czemu... jakies pomysły ??
oraz jeszcze jedna sprawa... jak mozna latwo i szybko ustawic kierownice ??
bo jak koles zmienial kostke to bylo ok ... tzn kierownice mam prosto a skreca mi w lewo troszke.... a jak jade prosto to kierownica jest skrecona w prawo troszke... jak to poprawic ??
jeszcze jedno pytanko... chcial bym zalozyc cleary z przodu... jaka musi byc homologacja ??
kierunkowskaz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
genLODOWAmk2
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: kierunkowskaz
kierunkowskaz:
Sprawdź czy przerywacz jest na swoim miejscu, sprawdź żarówke,
Kierownica: musisz zdjąć przycisk klaksonu odkręcić i założyć prawidłowo.
Cleary: migacze czy lampy główne? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878
Sprawdź czy przerywacz jest na swoim miejscu, sprawdź żarówke,
Kierownica: musisz zdjąć przycisk klaksonu odkręcić i założyć prawidłowo.
Cleary: migacze czy lampy główne? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-
genLODOWAmk2
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
genLODOWAmk2, Co do kiery, to klucz nasadowy 24 z przedłużką - inaczej nie dasz rady, ewentualnie nietkóre klucze do kół mają taki rozmiar. Jedziesz na wprost, patrzysz jak kierownica jest mocno skręcona, zatrzymujesz się, odkręcasz, przestawiasz o tyle ile trzeba, skręcasz i sprawdzasz.
Aby wymienić kostkę stacyjki trzeba ściagnąć kierę i pewnie mechanik źle ja potem założył.
Aby wymienić kostkę stacyjki trzeba ściagnąć kierę i pewnie mechanik źle ja potem założył.
- tylko ten, czy cała strona nie działa? Jeżeli tylko ten, to może akurat sama żaówka się przepaliła, możliwe też że do oprawki dostała się woda i coś tam skorodowało i nie łączy. Bardzo prawdopodobne jest też to, ze nie łączy złączka zasilająca kierunkowskaz. Złączka ta w zależności od rocznika samochodu była albo za reflektorem przednim - taka złaczka na dwa konektorki - to w starszych wersjach, albo w miejscu przykręcenia przedniego zderzaka - pod samochodem, najlepiej widoczne z kanału, ale jak już się raz to zobaczy, gdzie to jest, to potem można normalnie się schylić i poprawić nawet jak samochód stoi na ziemii.genLODOWAmk2 pisze:kierunkowskaz lewy w zderzaku dzialal chwile i znowu nie dziala nie wiem czemu... jakies pomysły ??
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.