silniczek szyberdachu!!!!!!!!! BARDZO PILNE!!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ayrt0n
Nowicjusz
Nowicjusz

silniczek szyberdachu!!!!!!!!! BARDZO PILNE!!!!!

Post autor: ayrt0n » wt lut 03, 2009 22:15

Dziwne to ale jak kolega podłaczył silniczek szyberdachu i prubował otworzyć szyber to działał przez jakies 3 sek. i tak jakby stracił moc i później żeby go otworzyć trzeba było wykonywac pojedyńcze wciśnięcia przycisku do otwierania żeby po pól centymetra sie otwierał i pytanie czy to wina wiązki elektrycznej czy silniczka... Będę wdzięczny za pomoc...

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » wt lut 03, 2009 22:26

jak chodzi chwile i później staje a potem znowu chodzi to znaczy że szyber ma jakiś opór, może prowadnice są brudne. Ja bym radził wyczyścić wszystko co można. To jest taka sama sytuacja jak z szybami które chodzą po 2cm i się zatrzymują - dzieje się tak przez brudne prowadnice - wiem bo to przerabiałem u siebie.

PS. można jeszcze zdemontować silniczek i na sucho go sprawdzić tzn tylko podłączając do wiązki.
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2009 22:27 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

ayrt0n
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ayrt0n » wt lut 03, 2009 22:28

Lukasz_mk2, dziękóweczka koleżko przekaże i niech to sprawdzi bo może faktycznie to byc...
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2009 22:30 przez ayrt0n, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”