Hałas z zewnątrz samochodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hałas z zewnątrz samochodu
Witam Koledzy z forum
ostatnio mam taki problem z moim mk3, że strasznie słychać w środku dźwięki z zewnątrz samochodu, a zwłaszcza te z tyłu
nawet jak ktoś stoi sobie za samochodem i spokojnie rozmawia, to i tak to słychać, nie wspominając o szumie spod tylnich kół podczas jazdy, gdy np pada deszcz
Na początku myślałem że może mam niedomknięty bagażnik, albo coś w tym stylu, ale wszystko posprawdzałem i się domyka
czy może to być kwestia jakiejś uszczelki albo coś podobnego??
dodam że na oko nie widać żadnych uszkodzeń
będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu
pozdr dla wszystkich
ostatnio mam taki problem z moim mk3, że strasznie słychać w środku dźwięki z zewnątrz samochodu, a zwłaszcza te z tyłu
nawet jak ktoś stoi sobie za samochodem i spokojnie rozmawia, to i tak to słychać, nie wspominając o szumie spod tylnich kół podczas jazdy, gdy np pada deszcz
Na początku myślałem że może mam niedomknięty bagażnik, albo coś w tym stylu, ale wszystko posprawdzałem i się domyka
czy może to być kwestia jakiejś uszczelki albo coś podobnego??
dodam że na oko nie widać żadnych uszkodzeń
będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu
pozdr dla wszystkich
tez to mam..caly czas jakbym mial szybe odsunieta.. ale zrobilem to sobie sam..przez nieuwage jak regulowalem drzwi.. chcialem zeby sie lekko zamykaly i za bardzo wysunalem zamek rygiel czy jak to sie tam nazywa ( to nie przy drzwiach tylko przy karoserii) i nie dociska odpowiednio teraz drzwi do uszczelki. Zobacz czy masz drzwi rowno z buda.. i przesun ta blokade glebiej na srubach i sprawdz czy dalej slychac.. mi niestety odstaja wiec wiem ze to to.. tylko zlamalem kluczyk gwiazdke jak chcialem przednie drzwi podniesc
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 04:27 przez luko_j, łącznie zmieniany 2 razy.
Golf jest bogiem
astra wrogiem ;]
astra wrogiem ;]
U mnie również strasznie szumi z okolicy przednich bocznych szyb... wydaje mi się ze to się stało od czasu jak wygłuszałem drzwi... szybciej chyba tego nie było... Szum pojawia sie powyżej 80 km/h i jest strasznie uporczywy, szczególnie w wietrzne dni... Powoli wychodzę z siebie, muszę znaleźć przyczynę bo dostaje białej gorączki jak to słyszę... Drzwi już regulowałem i to nie wina uszczelek znajdujących się pomiędzy karoserią a drzwiami....