Gdzie podłączyć ten przewód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie podłączyć ten przewód
Mam problem z podłączeniam tego przewodu(żółta strzałka).Oderwał się i nie wiem gdzie powinien być.Wiem że jest ważny bo to od sondy lambda.Z góry dziękuję za pomoc.

- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
sivienki, na zdjęciu obok tej wtyczki widać przecież oderwane kabelki. Jeden powinien iść do ten właśnie wtyczki, a drugi do masy - przykręcony do nakrętki przy blaszce na rogu pokrywy zaworów.
Tutaj masz, jak to jest u mnie:

Co do kolorów, który gdzie - podejrzewam, że ten czarny ma iść do sondy, a ten jasny do masy. Najlepiej jakbyś ściągnął izolację w miejscu łączenia się tych dwóch przewodów, tam gdzie wchodzą do tego drubszego. Ten grubszy jest to przewód ekranowany - jego ekran (oplot) powinien być podłączony do masy, a środek do sondy.
[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 14:08 ]
U ciebie są troche inne kolory, bo ktoś przedłużył sobie masę jakimś dorabianym kabelkiem, u mnie oba są czarne, bo masę przedłużyłem właśnie czarnym kabelkiem (bo stare połączenie było na wykończeniu) - oryginalnie powinien tam być zwinięty oplot przewodu ekranowanego, w rurce izolacyjnej.
Tutaj masz, jak to jest u mnie:

Co do kolorów, który gdzie - podejrzewam, że ten czarny ma iść do sondy, a ten jasny do masy. Najlepiej jakbyś ściągnął izolację w miejscu łączenia się tych dwóch przewodów, tam gdzie wchodzą do tego drubszego. Ten grubszy jest to przewód ekranowany - jego ekran (oplot) powinien być podłączony do masy, a środek do sondy.
[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 14:08 ]
U ciebie są troche inne kolory, bo ktoś przedłużył sobie masę jakimś dorabianym kabelkiem, u mnie oba są czarne, bo masę przedłużyłem właśnie czarnym kabelkiem (bo stare połączenie było na wykończeniu) - oryginalnie powinien tam być zwinięty oplot przewodu ekranowanego, w rurce izolacyjnej.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
No tak tylko że to nie jest zdjęcie z mojego golfa tylko z netu.Chodziło mi o pokazanie o jaką wtyczke mi chodzi. No ale wielkie dzięki.Już przynajmniej wiem czego szukać. A i jeszcze jedno te kabelki muszą byc podpięte do sterownika od LPG czy do oryginalnego kompa?
[ Dodano: 03 Lut 2009 21:45 ]
Dzięki wielkie Lipek81.Wszystko śmiga.Pozdrawiam Henryk
[ Dodano: 03 Lut 2009 21:45 ]
Dzięki wielkie Lipek81.Wszystko śmiga.Pozdrawiam Henryk
Witam
Podepnę się do tematu.
Mam szybkie pytanko, bo mam w golfiku 1,3 trzy przewodową sondę, a instalacja była chyba przerabiana. Z wiązki wychodzi przewód czarny w oplocie i tak jak się doczytałem - oplot jest podpięty do masy, a ten przewód ze środka idzie na wtyczkę do sondy. Po wymianie sondy nie za bardzo mi pasuje podłączenie - otóź ten czarny przewód z wiązki nie przechodzi przez wtyczkę na czarny z sondy. Wydaje mi się, że powinno być: czarny - czarny. Proszę o (chyba) potwierdzenie moich przypuszczeń.
Pozdrawiam
Podepnę się do tematu.
Mam szybkie pytanko, bo mam w golfiku 1,3 trzy przewodową sondę, a instalacja była chyba przerabiana. Z wiązki wychodzi przewód czarny w oplocie i tak jak się doczytałem - oplot jest podpięty do masy, a ten przewód ze środka idzie na wtyczkę do sondy. Po wymianie sondy nie za bardzo mi pasuje podłączenie - otóź ten czarny przewód z wiązki nie przechodzi przez wtyczkę na czarny z sondy. Wydaje mi się, że powinno być: czarny - czarny. Proszę o (chyba) potwierdzenie moich przypuszczeń.
Pozdrawiam