poszukuję bardzo pilnie:
regulatora ciśnienia paliwa do vw mk II, 1.8 16V GTI, silnik KR
padła mi membrana w tym ustrojstwie, a nowa część w serwisie kosztuje czapkę pieniędzy.
pomóżcie proszę, nie mogę tego znaleźć nigdzie w Krakowie - a nie stać mnie na nowy regulator!
w warsztacie podano mi numer tej części: 0438 140 140
podobno pasuje też taki regulator od Audi 100: 0438 140 034
może ktoś rozbierał taki silnik i mu coś takiego zostało, albo wie gdzie można kupić taką używkę!
pomocy, proszę!
regulator ciśnienia, pomocy, proszę!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
genialnie!!!
najlepiej całe to urządzenie - czyli ten cylinderek z króćcami, do których podpina się rurki (rurkę ?) i z membraną w środku. mechanik powiedział mi, że ostatecznie mogłaby być tylko ta membrana (mam teraz w niej dziurę, przez którą silnik łapie lewe powietrze i generalnie nie ma sterowania ilością paliwa podawaną do silnika) - ale najlepiej wymienić cały regulator.
za ile możesz mi go sprzedać? możemy jakoś skontaktować się na priva i ustalić szczegóły?
najlepiej całe to urządzenie - czyli ten cylinderek z króćcami, do których podpina się rurki (rurkę ?) i z membraną w środku. mechanik powiedział mi, że ostatecznie mogłaby być tylko ta membrana (mam teraz w niej dziurę, przez którą silnik łapie lewe powietrze i generalnie nie ma sterowania ilością paliwa podawaną do silnika) - ale najlepiej wymienić cały regulator.
za ile możesz mi go sprzedać? możemy jakoś skontaktować się na priva i ustalić szczegóły?
-
- Forum Master
nie, ten regulator jest przymocowany w prawym dolnym rogu korpusu silnika (jeśli stoimy przodem do auta) i tak nieco w głębi. spróbowałem to zaznaczyć na zdjęciu - choć to nie jest najlepsze ujęcie, bo nie robiłem go specjalnie do tego celu - na zdjęciu nie widać tego urządzenia, narysowałem tylko gdzie mniej więcej jest.
ma kształt metalowej tulei, może 4 cm średnicy z metalową, krótką rurką odchodzącą w stronę chłodnicy. na tą rurkę nakładany jest gumowy wężyk.
udało mi się coś wyjaśnić?
ma kształt metalowej tulei, może 4 cm średnicy z metalową, krótką rurką odchodzącą w stronę chłodnicy. na tą rurkę nakładany jest gumowy wężyk.
udało mi się coś wyjaśnić?
-
- Forum Master