Wysadziło mi olej pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysadziło mi olej pomocy
Już drugi raz wysadziło mi olej z silnika pierwszy raz przez uszczelkę pod głowica a wczoraj przez miarkę od oleju. I szukam pomocy co z tym zrobić słyszałem ze to może być przez odmę albo przez wodę w silniku i co może byc bardziej prawdopodobne?? Lub może to coś innego?? Z góry dziękuje.
- stanislawski
- Ma gadane
Znajomy miał taki przypadek - wskutek niskiej temperatuty zamarzła "zawartość" odmy! Cały zalegający tam syf trzeba usunąć, emulsja tworząca się z resztek oleju i wody normalnie zamarza. Po wyczyszczeniu całości instalacji odpowietrzania skrzyni korbowej problem zniknął.
Tato, a dlaczego ten samochód jest zepsuty?
Synku, on nie jest zepsuty. To diesel.
Synku, on nie jest zepsuty. To diesel.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Najprawd. masz zatkaną odmę. Gromadzi sie w niej biała maź i gdy auto stoi na dworze może nawet zamarznąć. Wtedy zatyka odpowietrzenie silnika i wywala olej nasłabszym miejscem>>>bagnet oleju, uszczelniacze, uszczelka pokrywy zaworów i innymi słabymi punktami.
A tym bardziej zatyka sie ona jesli pokonujesz krótkie odcinki.
Teraz musisz zdjąć wąż odmy i przeczyscic go, zaobczyc jak wyglada filtr powietrza, i ew zdjąć pokrywe zaworów i przeczyscic metalowa siatke przy odmie.
To powinno pomóc.
A tym bardziej zatyka sie ona jesli pokonujesz krótkie odcinki.
Teraz musisz zdjąć wąż odmy i przeczyscic go, zaobczyc jak wyglada filtr powietrza, i ew zdjąć pokrywe zaworów i przeczyscic metalowa siatke przy odmie.
To powinno pomóc.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related