Przewód od sondy lambda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przewód od sondy lambda
Witam Wszystkich forumowiczów. Mam problem z moją dwójką. Nie chodzi na wolnych obrotach i co dziwne ze np 3 dni chodzi mi na gazie bez problemów trzyma obroty odpala bez problemu a na benzynie nie chodzi. Na 4 dzień z rana próbuje odpalić i pupa. Nie chodzi na gazie nie można odpalić i wtedy przełączam na benzyne i co dziwne wszystko działa jak należy (no prawie bo obroty trochę falują). I tak na przemian. Zauważyłem że wężyk odpowietrzenia silnika czy cos takiego (tez który wchodzi zaraz obok filtra powietrza) jest sparciały na zagięciu i przewód od somdy lambda jest odłączony. Nigdzie nie mogę znaleść gdzie go podłączyć.Jest to gażnik Pierburg 2e2 .Prawdobodobnie ktoś go zamienił bo w oznaczeniu silnika mam PN więc powinien być 2EE ale ten ma pełno podciśnień. Czytałem prawie wszystkie posty i nie wiem od czego zacząć.Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Henryk
Ostatnio zmieniony pn lut 02, 2009 10:01 przez sivienki, łącznie zmieniany 1 raz.