Odma??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odma??
Witam,duzo sie naczytalem na temat kopiącej sie odmy w mkII 1.3 NZ,czy nastepstwem zawalonej odmy moze byc to ze silnik przy gwaltowniejszym wcisnieciu gazu gasnie?? dodam ze podczas gazowania bagnet wyskakuje ale nie pluje olejem. Pozdrawiam.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Timothy88, ja u Ciebie widze dwie rzeczy , raz to przelewanie silnika ,( niebieski czujnik ssania do sprawdzenia, sonda ) jak auto odpala jak ciepłe ? nie ma czasem ciezkiego rozruchu ?
a odma swoja droga, a to juz niestety bolaczka NZtów,
jedni wywalaja weza od odmy na dół pod auto , a gore zaslepiaja . mało to ekologiczne wiec starałbym sie wyczyscic odme z oleju gdyby była zapchana
a odma swoja droga, a to juz niestety bolaczka NZtów,
jedni wywalaja weza od odmy na dół pod auto , a gore zaslepiaja . mało to ekologiczne wiec starałbym sie wyczyscic odme z oleju gdyby była zapchana
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
guti, juz slyszalem o tym czujniku,chodzi o ten z niebieskim kablem z lewej strony silnika?? (sory za prosty jezyk ale z mechaniki nie jestem specjalista;) auto czasami nie chce odpalic,czasami chodzi jak traktor(jakby nie na wszystkie cylindry) a czasami chodzi rowno,a po chwili gasnie sam z siebie i znowu ma problemy z odpaleniem>nie ma zasady czy cieple czy zimne zawsze jest tak samo,jesli chodzi o sonde to ja odlaczalem (tj.sprawdzalem;) ) i nic to nie pomoglo pozdro
dzisiaj samochod jedzie do elektryka,zobaczymy co on powie.
[ Dodano: 07 Lut 2009 07:23 ]
Przyczyna tego ze autko nie chcialo jechac byla pompa paliwa w baku oraz przegnita instalacja elektryczna ukladu paliwowego,wiec jesli ktos ma podobny problem radzilbym sprawdzic
[ Dodano: 07 Lut 2009 07:23 ]
Przyczyna tego ze autko nie chcialo jechac byla pompa paliwa w baku oraz przegnita instalacja elektryczna ukladu paliwowego,wiec jesli ktos ma podobny problem radzilbym sprawdzic
Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 08:22 przez Timothy88, łącznie zmieniany 2 razy.