Problem z świeci i brzeczy kontrolka od oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z świeci i brzeczy kontrolka od oleju
Witam mam problem gdy miałem rozgrzany silnik zapalała sie kontrolka od oleju i brzeczała jaka to może byc przyczyna ????? Powyżej 2000 obrotów ale na kilka sekund i gasła ???
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 17:46 przez kamilozo1, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kolega mial identyczny objaw , tylko problem polegał na tym , ze poprzedni własciciel chyba z 30 tys km nie zmieniał oleju, po wymianie oleju i filtra wprawdzie bzyczek nie bzyczał ,ale kontorlka mrugała mimo prawidłowego stanu oleju, kolejnemu koledze nawet sie bzyczek właczał , ale po wymianie oleju na lepszy ( jezdził na orlenie i filtrze filtrona ) objawy mineły
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
olej olejowi nierowny koledzy tez mieli minerały i zmienili na rowniez mineralne marka marce nierowna , ale poczytaj na forum troszke o olejach to sie mozna sporo dowiedzieckamilozo1 pisze:Ja mam olej 15W40 .Jutro pojade do mechanika i zmierze cisnienie.Jak będe wiedział to napisze pozdrawiam??
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
to kolego jest przyklad jaki ja mialem w swoim autku -na zgieciu kabelek pekl i dopiero pod wplywem obrotow i drgań sie rozlaczalo -na postoju bylo ok -lekko kazdy kabelek poruszalem w pancerzu i jeden wyszedlsas_gti pisze:wtedy zapalała by sie na stałe nieprawdaż?albert1973 pisze:mógł jakiś kabelek pęknąć w pancerzu