witam, mam problem z skrzynią biegów w golfie mk2 1.3 nz skrzynia 4
wchodzi mi wsteczny i 3,4 a 1,2 dgzieś się straciło wymieniłem łącznik elastycznu na drążku regulowałem i dalej nic co ciekawe biegi zniknęły zaraz po wymianie oleju w skrzyni,druga rzecz jak na sucho samym drążkiem przy skrzyni ruszam i sprawdzam biegi to ni moge trafić w 1,2 nie kce się wbić,podobno to wodzik w skrzyni albo pękł albom się wygioł
może ktoś z was się z czymś takim spotkał,i tak czeka mnie wyciąganie i rozbieranie skrzyni
problemy z biegami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak ruszasz na założonym drążku to i tak nie znajdziesz tych biegów. Sprawdź czy jak wbijasz delikatnie wsteczny czy jedynka nie wejdzie. Jak naciśniesz wajche w dół to cofnij ją w lewo tylko troszke i spróbuj wbić bieg. Jak wejdzie gdzieś tam jedynka to masz źle mechanizm ustawiony i już. Jak dalej będzie wchodził wsteczny to skrzynia do wymiany bo remontować się nie opłaca.
-
- Forum Master
Nie chce być nie miły ale Tomasz dobrze mówi,ja miałem identyczny problem. Wymieniałem ze starszym olej w mk3 po nocy i odkręciłem nie tę śrube co trzeba i sie zesrały biegi jak u Ciebie pojechałem do mechanika,i pierwsze co sprawdzil to śruby. Niby mi to zrobił, ale powiedział ze to kwestia czasu....jeździłem tak do czerwca, od grudnia ubiegłego roku......i mam nową skrzynie
PoZdRo
PoZdRo