Taki cudowny opis wyskoczyl na komputerze od mojej Bory TDi, szczegolnie przy pierszym zapalaniu po nocy, gdy mialy miejsce dosc dobre morzy - tak ponizej 7 st C. Wiem, ze drugi czlon znaczy zajrzec do instrukcji, a pierwszy ze chyba plyn chlodniczy??? ale chcialbym sie upewnic. Plyn chlodniczy wporzadku, ale nie wiem czy to nie czas na standardowa wymiane. Przy kazji swieci sie czerwona dioda na kokpicie od wskaznika (temperatury?) na przemian z powyzszym komunikatem pokazuje sie STOP. Czas trwania to okolo 40 sec do 1 minuty.
Dzieki wielkie za pomoc.
Kuhlimittelprufen betriebbsanleitung czy ktos moze pomoc?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kajzer-K1
- Mały gagatek

- Lokalizacja: Chełmsko Śląskie dolny śląsk(okolice Kamiennej Góry)
- Kontakt:
Witam
Dolanie płynu może nie przynieść efektu jakiś miesiąc temu przerabiałem ten temat osobiście
Nie wiedziałem od czego zacząć więc wymiana płynu uzupełnienie stanu i tak na drugi dzień przy temperaturze około -8 ten sam komunikat.
Po tym zdarzeniu postanowiłem że wymontuje zbiorniczek wyrównawczy jest to banalnie proste ale przed tym trzeba spuścić z niego płyn(jest taki kranik w dolnej części chłodnicy przy wężu)
Zbiorniczek wymontowałem wypłukałem benzyną ekstakcyjną(zwłaszcza te dwa druty widoczne w zbiorniczku) następnie do domu pod gorącą bierzącą wodę, ponowny montaż uzupełnienie płynu do stanu pomiędzy MIN. i MAX.
Po tym zabiegu nawet przy temperaturze (-20) nic się nie pokazało.
Myślę że u ciebie jest to samo spróbuj
Dolanie płynu może nie przynieść efektu jakiś miesiąc temu przerabiałem ten temat osobiście
Nie wiedziałem od czego zacząć więc wymiana płynu uzupełnienie stanu i tak na drugi dzień przy temperaturze około -8 ten sam komunikat.
Po tym zdarzeniu postanowiłem że wymontuje zbiorniczek wyrównawczy jest to banalnie proste ale przed tym trzeba spuścić z niego płyn(jest taki kranik w dolnej części chłodnicy przy wężu)
Zbiorniczek wymontowałem wypłukałem benzyną ekstakcyjną(zwłaszcza te dwa druty widoczne w zbiorniczku) następnie do domu pod gorącą bierzącą wodę, ponowny montaż uzupełnienie płynu do stanu pomiędzy MIN. i MAX.
Po tym zabiegu nawet przy temperaturze (-20) nic się nie pokazało.
Myślę że u ciebie jest to samo spróbuj