Skrzynia 4S do silnik 1.8RP podejdzie????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
chosen, trochę Ci musi licznik zawyżać, bo teoretycznie powinieneś mieć 90km/h przy tych obrotach.
raf1al, na 4s przy 2500rpm i kapciach 195/50 R15 będzie 93 km/h, a na 4t 100km/h.
Natomiast na skrzyni którą chciałem sobie złożyć http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=212314 (ale arwam mnie zgasił ) miałbyś 104km/h.
Są to wartości dokładne, wyliczone matematycznie, więc na liczniku który zawsze ciut zawyża zobaczysz trochę większe wskazania.
raf1al, na 4s przy 2500rpm i kapciach 195/50 R15 będzie 93 km/h, a na 4t 100km/h.
Natomiast na skrzyni którą chciałem sobie złożyć http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=212314 (ale arwam mnie zgasił ) miałbyś 104km/h.
Są to wartości dokładne, wyliczone matematycznie, więc na liczniku który zawsze ciut zawyża zobaczysz trochę większe wskazania.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
piori pisze:chosen, trochę Ci musi licznik zawyżać, bo teoretycznie powinieneś mieć 90km/h przy tych obrotach.
ogumienie mam standard 185/60R14
czyli można spokojnie założyć 4S do RP?
i w końcu przy obr 2500 ile powinno byc na prędkościomierzu?
takraf1al pisze:czyli można spokojnie założyć 4S do RP?
powinno być 93km/h, gdyby licznik nie oszukiwał. W praktyce zobaczysz +/- 100km/hraf1al pisze:i w końcu przy obr 2500 ile powinno byc na prędkościomierzu?
PS. Przesyłka już dziś dotarła i składanie golfa ruszyło dalej. Dzięki
[ Dodano: Pon Sty 26, 2009 9:48 pm ]
A najlepiej napisz jaką masz teraz skrzynię i jaką masz prędkość na tych obrotach, to ustalimy ile licznik Ci przekłamuje względem teorii i będzie można obliczyć dokładniej.
raf1al, ATH ma identyko przełożenia co 4T i jest to najdłuższa skrzynia seryjna w mk2. 4S będzie deczko krótsza, tak jak piszesz, może być jakieś 7km/h różnicy.
[ Dodano: Pon Sty 26, 2009 9:58 pm ]
Jakbyś chciał pozostać przy dotychczasowych przełożeniach to musisz ze starej skrzyni ATH przerzucić przełożenie główne do 4s, o ile pasuje (niech się ktoś doświadczony wypowie czy tak).
ATH, 4S i 4T mają te same przełożenia w skrzyni, tylko 4S ma krótsze przełożenie główne.
Jakbyś chciał pozostać przy dotychczasowych przełożeniach to musisz ze starej skrzyni ATH przerzucić przełożenie główne do 4s, o ile pasuje (niech się ktoś doświadczony wypowie czy tak).
ATH, 4S i 4T mają te same przełożenia w skrzyni, tylko 4S ma krótsze przełożenie główne.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli na 4S powinien sie szybciej (teoretycznie) zbierać w trasie nie będzie dużej tragedii (jesli chodzi o głośność) jak przy skrzyniach typowo krótkich no i spalanie tez nie powinno sie zmienić !piori pisze:raf1al, ATH ma identyko przełożenia co 4T i jest to najdłuższa skrzynia seryjna w mk2. 4S będzie deczko krótsza, tak jak piszesz, może być jakieś 7km/h różnicy.
[ Dodano: 26 Sty 2009 21:59 ]
piori pisze:raf1al, ATH ma identyko przełożenia co 4T i jest to najdłuższa skrzynia seryjna w mk2. 4S będzie deczko krótsza, tak jak piszesz, może być jakieś 7km/h różnicy.
raczej wole nie zaglądać do skrzyni dlatego szukam w dobrym stanie!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli podsumowywujac skrzynia 4S rozni sie nieznacznie od 4T i jest najlepszym wyjściem w przypadku kiedy nie znajdzie sie skrzyni 4T!?
jest nieznacznie krótsza od 4T ale dłuższa od np skrzyni z GTI A.. coś tam!!
spalanie powinno pozostać na podobnym poziomie i głośność powyżej 100km/h tez!!
jesli sie mylę proszę o poprawę!!!
jest nieznacznie krótsza od 4T ale dłuższa od np skrzyni z GTI A.. coś tam!!
spalanie powinno pozostać na podobnym poziomie i głośność powyżej 100km/h tez!!
jesli sie mylę proszę o poprawę!!!