Wymiana kratek nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lgruszkos
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana kratek nawiewu
Witam wszystkich, szukałem na forum ale jakos nie moge znaleść, kupiłem kratki nawiewów z Bory i powiedzcie mi jak wymontować te stare i zrobić przekładkę, gdzie można podpiąć się aby świeciło podświetlenie? Z góry dziekuje
- lgruszkos
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kupiłem cały komplecik http://moto.allegro.pl/item538514177_kr ... _2003.html
Ale jak wyciągnąć te strae razem z ramkami, jak wyciagnąć kratkę, ciągnąć na siłę czy to jest jakoś przykręcane?
Ale jak wyciągnąć te strae razem z ramkami, jak wyciagnąć kratkę, ciągnąć na siłę czy to jest jakoś przykręcane?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Samą kratkę przesuwasz na maksa w jedna stronę a drugą stroną wyciągasz, możesz sobie pomóc śrubokrętem, delikatnie wsadzić go pomiędzy kratkę a ramkę i ostrożnie podważyć, za kratkami są śrubki (torx), które odkręcasz żeby wyciągnąć cale ramki.lgruszkos pisze:Ale jak wyciągnąć te strae razem z ramkami, jak wyciagnąć kratkę
Jak będziesz wyciągał kratki to proponuje zamknąć nawiewy bo na kratkach są takie gumowe kapturki, które dają opór i zapobiegają "lataniu" kratki...te kapturki lubią wpadać do środka nawiewu.
Mam nadzieję że napisałem chociaż trochę zrozumiale;)
- lgruszkos
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
i te ramki sa inne niż w mk4?
[ Dodano: Sob Sty 24, 2009 10:32 pm ]
co to jest za ksiązka co podesłałes ten rysuneczek?, mógłbym prosić o montaz środkowej kratki?
[ Dodano: Sob Sty 24, 2009 10:32 pm ]
co to jest za ksiązka co podesłałes ten rysuneczek?, mógłbym prosić o montaz środkowej kratki?
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 23:42 przez lgruszkos, łącznie zmieniany 2 razy.
SPECJALNE uzadzenie ja to jednym paluszkiem wyciagamkiss pisze:[url=http://images30.fotosik.pl/318/bc16e392c0ab244cmed.jpg]Obrazek[/URL]