Umarł 1.8RP chodzil i przestal :( co to moze byc POMOCY !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Umarł 1.8RP chodzil i przestal :( co to moze byc POMOCY !!!
sprawa przedstawia sie tak wczoraj silnik chodzil odpalilem wszystko cacy dzis podchodze zapalam a on cic kreci kreci i nic myslalem ze niema paliwa bylo ale dla pewnosci dolalem 5L dalej nic sprawdzam iskre jest sprawdzalem doplyw paliwa jest poprosyu kreci i nic na pych tez nic silnik to 1.8 RP co to moze byc ?? nic nie bylo grzebane poprostu na drugi dzien czyli dzis juz niechce odpalic co jest czy ktos juz takie cos mial acha ja podejrzewam ze moze skrzynka z przekaznikami zawilgotniala i tam moze cusik sie stalo bo jakis tydzien moze półtora temu przestaly mi dzialac el.szyby potem przestaly sie palic kontrolka od abs-u i hamulców normalnie szok niewiem co robic pomorzcie prosze bo potrzebuje samochodu
swieczki to juz troche jezdza ale oto chodzi ze iskra jest sprawdzalem on poprostu kreci i niechce zapalic wogole nic nawet nie zalapoje ? nic takze podejrzewam ze to sterownik ale tak odrazu autko stoi na dworzu wiec moze a co z przekaznikami czy gdyby sie jakis spalil to jest tam odpowiedzialny za uklad wtrysku , zaplonu czy cos bo ogladalem ta puszke gdzie bespieczniki i wsrodku widac ze rudy tam jest czy moglo tam cos sie zewrzec i unieruchomic silnik chcem sprawdzic to kodami blyskowymi ale zabardzo nie wiem jak sie do tego zabrac i czy to wogole mi wykaze co sie stalo ? a cha i jak sie go kreci to czuc z wydechu bardzo benzyna
[ Dodano: Sob Gru 10, 2005 14:14 ]
znalazlem cos takiego na allegro
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=75388557
chyba sie idealnie nadaje nie trzeba kombinowac typek podaje wszystko jak podlaczyc zdjecia i tep. kody tez daje cena przystepna co o tym myslicie czy bedzie to dobre moze juz ktos to zakupil ??
[ Dodano: Sob Gru 10, 2005 14:14 ]
znalazlem cos takiego na allegro
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=75388557
chyba sie idealnie nadaje nie trzeba kombinowac typek podaje wszystko jak podlaczyc zdjecia i tep. kody tez daje cena przystepna co o tym myslicie czy bedzie to dobre moze juz ktos to zakupil ??
Miałem podobny problem.Auto poszło do mechanika ( szlif wału), wszystko było robione od dołu- góra nie ruszana.Po złożeniu okazało się, że auto nie zapali.Paliwo,iskra - wszytko było. Silnik zalewało. Po odłączeniu kostki od wtrysków i próbie zapalenia silnik odzywał się na chwilkę ( pewnie tyle ile paliwa było podczas normalnych prób). Podobno problem był w sterowniku do wtrysków.Zrób może taką próbę. Jeśli się odezwie to będzie to.