Katalizator metaliczny.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
kamilkce83
- Mały gagatek

Katalizator metaliczny.
Po przeczytaniu postów nt. usunięcia katalizatora, strumiennic itp. postanowiłem w najbliższym czasie zakupić katalizator metaliczny. Konkretnie mam na myśli katalizator dedykowany do mojego golfa (mk3 1.8 ADZ) firmy Lindo - Gobex bądź uniwerslany. Czy ktoś już miał do czynienia z tego typu katazliatorem lub produktów tej firmy (Lindo -Gobex)? Ewentualnie jakiej innej firmy polecacie katalizator metaliczny? Gdzie na terenie śląska można zdobyć taki katalizator lub w akim sklepie internetowym (kiedyś oferowany był na stronie Autolis ale serwis teraz jest nieczynny)? Ile teraz mógłbym dostać za zużyty katalizator? Za wszytskie odpowiedzi dziękuje. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 21:30 przez kamilkce83, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamien11985
- Użytkownik

- Kontakt:
za zużyty katalizator jak dobrze pchniesz to weżmiesz 100-200 zł, co do kupna nowego kata to nie wiem heh zazwyczaj wycinają bo jest zapchany albo po prostu zbędny i hamuje swobodny przepływ spalin co wpływa na moc a tej nigdy za mało 
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 01:48 przez kamien11985, łącznie zmieniany 1 raz.
www.opolskiVAG.pl
-
kamilkce83
- Mały gagatek

Nowy metaliczny uniwersalny kosztuje 380zl, dedykowany do mojego mk3 Lindo-Gobex 430-500zl. Gdybym za stary dostał te 150zl to nie jest aż tak duży wydatek, a mocy może trochę przybyć. Kat od nowości nie wymieniany toteż myślę, że pewnie przytkany. Myślę, że wymiana na nowy metaliczny jest rozsądnym podejściem. Chciałbym usłyszeć jednak opinie na temat tych katalizatorów. Od razu piszę, że żadnej strumiennicy czy rurki zamiast kata nie chcę.
[ Dodano: 28 Lut 2009 21:48 ]
A co sądzicie o produktach firmy AWG? Oni też w swojej ofercie mają katalizatory metalowe. Czy ktoś w ogóle zdecydował się na taki zabieg i wymienił starego kata na taki z metalowym wkładem?
[ Dodano: 28 Lut 2009 21:48 ]
A co sądzicie o produktach firmy AWG? Oni też w swojej ofercie mają katalizatory metalowe. Czy ktoś w ogóle zdecydował się na taki zabieg i wymienił starego kata na taki z metalowym wkładem?