Zamienniki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
obiboqs
Nowicjusz
Nowicjusz

Zamienniki

Post autor: obiboqs » pt sty 23, 2009 11:03

Witam serdecznie

Spotkałem coś takiego jak zamienniki marki Vika Parts. Są tanie - jednak nie wiem jak jest z ich jakością. Czy to są typowe części made in china? Nie mogę znaleźć nic na temat tej firmy, nie wiem też nic o trwałości tych części.

Logo:
Obrazek

Jest wiele zamienników do mojej Felicii tej właśnie firmy - w szczególności do zawieszenia. I przykładowo - za oryginalny sworzen wahacza musiałbym zapłacić 44zł, za zamiennik tej firmy 9zł. Chciałbym jednak wiedzieć jak jest jeżeli chodzi o jakość/trwałość tych elementów - bo jeżeli mam np. mieć problemy z tymi sworzniami związane czy też mają się one za miesiąc zużyć to zdecydowanie lepiej będzie zainwestować w zamienniki.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt sty 23, 2009 11:11

daruj sobie takie zaminniki :bajer:

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pt sty 23, 2009 11:11

Nie sądzę żeby sworzeń za 9zł był dobrej jakości :bajer: A firma to chyba jakaś czeska jest.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt sty 23, 2009 11:14

nie musisz kupowac oryginałów ale np FEBI : wystarczy :bigok: u szwagra wymieniałem 3 lata temu Febi i smiga do tej pory przy wymianie zwróc uwage ze oryginalne mocowanie do wahacza jest na nitach najlepiej zdemontowac wahacz wtedy jest dobry dostep do zciecia nitów zamiennik jest juz na srubach wiec bez problemu
sobie poradzisz :bigok: aha po załozeniu nowego zrób zbieznosc :bajer:
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 11:15 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
obiboqs
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: obiboqs » ndz sty 25, 2009 22:18

bongo pisze:Nie sądzę żeby sworzeń za 9zł był dobrej jakości :bajer: A firma to chyba jakaś czeska jest.
Znaczy.. Cóż, ktoś kto miał do czynienia z częściami do Skody Favorit czy Felicii (jedno i to samo zawieszenie) wie, że części należą do jednych z najtańszych. Oryginał czeski sworznia kosztuje 44zł, polski zamiennik 24zł (tutaj, na miejscu) - w Internecie oryginał 32zł, polski zamiennik 17zł, ponadto znalazłem właśnie takie zamienniki po 9zł/szt.. To nie Golf (stety/niestety), zawieszenie jest może mniej zaawansowane ale przez to części są jednak dużo tańsze :) Kto miał do czynienia z tym samochodem ten wie.
dziejo pisze:nie musisz kupowac oryginałów ale np FEBI : wystarczy :bigok:
Cóż, ta firma z tego co wiem produkuje zamienniki do tych nowszych modeli Skody (Octavia, Fabia) opartych już na zawieszeniach VW. Tutaj jest jeszcze zawieszenie skody Favorit, tak więc..
dziejo pisze:zamiennik jest juz na srubach wiec bez problemu
sobie poradzisz :bigok:
Wiem, wiem :) Nie pierwszy raz to będę robił.

[ Dodano: 25 Sty 2009 10:52 ]
Co więc? Nadadzą się czy lepiej z takich a nie innych powodów ich nie kupować..? Bo dalej nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”