dziejo pisze:skoro nie zgadzas się z nr katalogowym ja bym szukał własciwego filtra
a ""MANA "nie bierzesz pod uwagę /?
Akurat w okolicznych sklepach nie widziałem tej marki. Knecht, Filtron, Bosch to jest teoretycznie dostępne z tych w miarę sprawdzonych przeze mnie marek.
[ Dodano: Sro Sty 21, 2009 5:05 pm ]
Chyba coś mnie dzisiaj trafi...
Byłem wymienić ten filtr. Okazało się, że akurat Knechta OC249 nie mają, więc sprzedali mi filtr marki Filtrex (jakaś niemiecka marka) - podobno super/hiper i w ogóle...

Na 100% ten, zgodny z katalogiem, itd.
Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie sprawdził sam po powrocie do domu. Ma dwa numery katalogowe: 028115561B oraz 115048007. W necie nie znalazłem katalogu tej marki, ale po tym pierwszym numerze znalazłem w katalogu Knechta jego odpowiednik: OC262... No, "rzesz $%^&*()"!!!
Różnica jest taka, że ten OC262 jest dedykowany już do Golfów III TDI, tylko w wersji 110KM oraz Passatów TDI 90KM. Już nie wiem co robić... Chyba przeproszę się z Intercarsem i kupię to czego jestem pewien...
Właśnie zajrzałem do katalogu Filtrona. Wybrałem silnik AHU i tutaj wskazali filtr: OP525/4. Najciekawszy jest opis: Seat Cordoba 1.9TDI (110HP) 6/99->; Volkswagen Polo Classic 1.9TD 9/96->
Jeżeli ten sam filtr ma pasować zarówno do TDI 110KM jak i TD, to chyba niepotrzebnie sieję panikę... Wkładam tego Filtrexa i niech się dzieje wola nieba