zgasł mi :(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
aguamak
Mały gagatek
Mały gagatek

zgasł mi :(

Post autor: aguamak » pt gru 09, 2005 09:30

jadąc dziś do pracy na skrzyżowaniu samochód stojąc na biegu jałowym mi zgasł :( kiedyś już mi się to zdarzyło podczas jazdy na luzie, co może być tego przyczyną? mam silnik 1.4 mk3

Awatar użytkownika
moment
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: moment » pt gru 09, 2005 09:38

ja bym proponował podjechac do elektryka. Moja mam miała ostatni taki problem tyle ze w maluch tum nowym z elektronicznie ustawianym zapłonem( wiem ze to nie to samo ale) samochód zostawiłem tam dosłaownie na godzine bo na miejscu nie mał czasu a ja musiałem iść do pracy, no wię z tego co sie dowiedziałem to coś z zapłonem zrobił i dysze wolnych obrotów wyczuścił i wioł za to 10 zł. i na razie działa bez problemu. Jak odbierałem samochód to ten elektromechanik powiedział ze gażnik mozna by wyczyścić .

adptery, dystanse info PW
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667

Awatar użytkownika
magik
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: magik » pt gru 09, 2005 16:57

przyczyn może być mnóstwo.. od za każdym razem opisywanych tu kabli itp. do np. syfu w zbiorniku, albo braku styku jakichś kabli.. auto mogło np. zaciągnąć jakiś syf ze zbiornika razem z paliwem i go zdusiło.. albo trochę wilgoci się dostało do kabli.. dużo różnych rzczy mogło się stać..
ale jeśli odpaliło i jeździ bez problemu, to nie martwiłbym się na zapas.. jeśli sytuacja się będzie powtarzać, to obejrzyj kable, kopułkę itp połączenia

[b]mk2 by magik[/b]
http://magikk82.w.interia.pl
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102589&start=0

Awatar użytkownika
Pragos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pragos » pt gru 09, 2005 18:32

magik ma racje, powodów może być wiele, pomyśl tez o vagu- sprawdzi czy to co sie stało zostało zapisana na kompie jako błąd /chociaz nie musi/. Często w ten sposóba zaczynają sie awarie aparatu halla, zdarza sie tez ze cewka z modułem konczy zywot, a moze po prostu spadek ładowania i chwial słabosci...
pozdrawiam i jakby coś to pisz- pomożemy :pub:

Driver wanted!!!

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pt gru 09, 2005 18:46

tak sprawdź na VAGu, ale jak to było na biegu jałowym to mógł to być silniczek krokowy

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » pt gru 09, 2005 19:03

Bierz go na VAG'a :hmm: … ale ja bym obstawiał paliwo :bigok: ... Pilnuj dobrej wachy i obserwuj czy znów zgaśnie :chytry: ...

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”